Συνεντεύξεις

The Bullets: «τα σπάνε» 30 χρόνια τώρα

08 Φεβρουαρίου 2018

Συνέντευξη στην Ιφιγένεια Διαμάντη
Φωτό:
The Bullets on Facebook

Λίγο πριν από τη μεθαυριανή συναυλία τους στο Κύτταρο για να γιορτάσουν τα τριάντα χρόνια τους αυτό το τρελά αποκριάτικο Σάββατο 10/2 (πόρτες: 21:00, εισιτήριο: 7 €), ο Χάρης Γράνης από τους The Bullets απαντά στις ερωτήσεις τού Swing in Greece.

Jump to the rhythm

15 Νοεμβρίου 2015

Συνέντευξη στην Ιφιγένεια Διαμάντη
Φωτογραφίες: αρχείο JnJ

Βλέποντας το είδος να «ανθίζει»

15 Νοεμβρίου 2015

Συνέντευξη στην Ιφιγένεια Διαμάντη
Φωτό: Αθηνά Λιάσκου, Γιάννης Μαργετουσσάκης, αρχείο Athens Lindy Hop, Ιφιγένεια Διαμάντη 

Στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, οι Athens Lindy Hop ήταν η μία από τις δύο χρονολογικά πρώτες σχολές εκμάθησης lindy hop στην Αθήνα, μαζί με τους Athens Swing Cats. Σήμερα, βλέπουν το είδος να «ανθίζει» και μαζί του, εξελίσσονται και εκείνοι. 

«Ο Αυγουστίνος και η Βάσια»

14 Νοεμβρίου 2015

Έτσι τούς γνωρίζουν οι ασχολούμενοι με το lindy hop στο «κλεινόν άστυ». Εσχάτως, ανακοίνωσαν την ονομασία «Rhythm Hoppers».

Boogie στην «καρδιά» της Αθήνας

14 Νοεμβρίου 2015

Οι Athens Boogie σβήνουν σήμερα τρία κεράκια με τη σημερινή τους μορφή και εμφανίζονται αύριο, Κυριακή 15/11/2015 μαζί με άλλες 10 σχολές rock'n'roll και lindy hop στο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Swing Kids για τη Σχεδία στο Cine Κεραμεικός.

Ποντάρουμε στους HiRollers

13 Νοεμβρίου 2015

Συνέντευξη στην Ιφιγένεια Διαμάντη
Φωτό: αρχείο HiRollers στο Facebook

Στην αμερικανική αργκό, "hiroller" είναι αυτός που ποντάρει μεγάλα ποσά στο καζίνο, στον τζόγο. Οι Ηirollers ήταν μια ιδέα του κοντραμπασίστα, τραγουδιστή και συνθέτη Χρήστου Ζώη και προέκυψε μέσα από την ανάγκη του να δημιουργήσει ένα μουσικό σχήμα που να καλύπτει τις μουσικές του προτιμήσεις.

Με βήματα σταθερά και προσεκτικά

12 Νοεμβρίου 2015

Συνέντευξη στην Ιφιγένεια Διαμάντη 
Φωτό: Ιφιγένεια Διαμάντη, αρχεία στο Facebook

Οι Swing That Thing ανήκουν στης δεύτερης γενεάς σχολές lindy hop στην Ελλάδα. Η Ελένη και ο Γιώργος υπήρξαν μαθητές των πρώιμων σχολών που ξεκίνησαν να διδάσκουν το είδος στην Αθήνα. Αργότερα, ήρθε η στιγμή να ξεκινήσουν το δικό τους διδασκαλικό εγχείρημα στην πρωτεύουσα, υπό την ονομασία "Swing That Thing!".

Αυτή που βγάζει τα καλύτερα παιδιά

12 Νοεμβρίου 2015

Συνέντευξη στην Ιφιγένεια Διαμάντη
Φωτό:
αρχείο The Speakeasies Swing Band

Είναι επτά, είναι από τη Θεσσαλονίκη, γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία εντός και εκτός Ελλάδας, παραμένουν σεμνοί, είναι ταλαντούχοι, ξεσηκώνουν τα πλήθη και τούς καλούν να παίξουν από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τη μακρινή Ταϋλάνδη.

 

Ρωτήστε τον το κομμάτι

10 Νοεμβρίου 2015

Συνέντευξη στην Ιφιγένεια Διαμάντη
Φωτό: 
αρχείο στο Facebook.
Πλούσια προσωπική και πατρογονική δισκοθήκη με συλλεκτικά "καμάρια", προσωπική ενασχόληση, κέφι, επικοινωνία με τον κόσμο, πολλή αγάπη για το rock'n'roll.

Μουσική «χημεία»

05 Νοεμβρίου 2015

Συνέντευξη στην Ιφιγένεια Διαμάντη
Φωτό:
Βαγγέλης Μιχελιδάκης, Ιωάννα Καπετανάκη, αρχείο στο Facebook.

Υπάρχει κάποιο... μυστικό, ίσως, φίλτρο, κάποια συνταγή, για το τέλειο setlist; Η Πηνελόπη Συλλιγνάκη, η dj Penelope και επίσημη swing dj των εν Θεσσαλονίκη δραστηριοποιούμενων Lindy Hop Greece, χημικός στο επάγγελμα, με συμμετοχές σε διεθνή Φεστιβάλ στις αποσκευές της ("Shout, Sister, Shout", "Leapin' Lindy"), μιλά στο Swing in Greece.

LOCATED AT
Impact Hub Athens
Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, 105 54
VIDEO