Συνεντεύξεις

Big Band Βορείου Ελλάδας: Με εφαλτήριο τη Θεσσαλονίκη, φέρνει «άνοιξη» στα μουσικά δρώμενα της χώρας


Συνέντευξη στην Ιφιγένεια Διαμάντη

Είκοσι δύο μέλη, πολυμελής ορχήστρα, μια Big Band όπως εκείνες της Swing Era του ’20 και του ’30, αλλά στο σήμερα, μια ορχήστρα με πολλά πνευστά -χάλκινα και ξύλινα- μουσικά όργανα και «ραχοκοκκαλιά», τη νέα γενιά της jazz σκηνής της Βόρειας Ελλάδας, με αρκετούς γνώριμους στη swing μουσικοχορευτική σκηνή της χώρας, και όχι μόνο.

The Bullets: «τα σπάνε» 30 χρόνια τώρα

Συνέντευξη στην Ιφιγένεια Διαμάντη
Φωτό:
The Bullets on Facebook

Λίγο πριν από τη μεθαυριανή συναυλία τους στο Κύτταρο για να γιορτάσουν τα τριάντα χρόνια τους αυτό το τρελά αποκριάτικο Σάββατο 10/2 (πόρτες: 21:00, εισιτήριο: 7 €), ο Χάρης Γράνης από τους The Bullets απαντά στις ερωτήσεις τού Swing in Greece.

Jump to the rhythm

Συνέντευξη στην Ιφιγένεια Διαμάντη
Φωτογραφίες: αρχείο JnJ

Βλέποντας το είδος να «ανθίζει»

Συνέντευξη στην Ιφιγένεια Διαμάντη
Φωτό: Αθηνά Λιάσκου, Γιάννης Μαργετουσσάκης, αρχείο Athens Lindy Hop, Ιφιγένεια Διαμάντη 

Στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, οι Athens Lindy Hop ήταν η μία από τις δύο χρονολογικά πρώτες σχολές εκμάθησης lindy hop στην Αθήνα, μαζί με τους Athens Swing Cats. Σήμερα, βλέπουν το είδος να «ανθίζει» και μαζί του, εξελίσσονται και εκείνοι. 

«Ο Αυγουστίνος και η Βάσια»

Έτσι τούς γνωρίζουν οι ασχολούμενοι με το lindy hop στο «κλεινόν άστυ». Εσχάτως, ανακοίνωσαν την ονομασία «Rhythm Hoppers».

Boogie στην «καρδιά» της Αθήνας

Οι Athens Boogie σβήνουν σήμερα τρία κεράκια με τη σημερινή τους μορφή και εμφανίζονται μαζί με άλλες 10 σχολές rock'n'roll και lindy hop στο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Swing Kids για τη Σχεδία στο Cine Κεραμεικός.

Ποντάρουμε στους HiRollers

Συνέντευξη στην Ιφιγένεια Διαμάντη
Φωτό: αρχείο HiRollers στο Facebook

Στην αμερικανική αργκό, "hiroller" είναι αυτός που ποντάρει μεγάλα ποσά στο καζίνο, στον τζόγο. Οι Ηirollers ήταν μια ιδέα του κοντραμπασίστα, τραγουδιστή και συνθέτη Χρήστου Ζώη και προέκυψε μέσα από την ανάγκη του να δημιουργήσει ένα μουσικό σχήμα που να καλύπτει τις μουσικές του προτιμήσεις.

Με βήματα σταθερά και προσεκτικά

Συνέντευξη στην Ιφιγένεια Διαμάντη 
Φωτό: Ιφιγένεια Διαμάντη, αρχεία στο Facebook

Οι Swing That Thing ανήκουν στης δεύτερης γενεάς σχολές lindy hop στην Ελλάδα. Η Ελένη και ο Γιώργος υπήρξαν μαθητές των πρώιμων σχολών που ξεκίνησαν να διδάσκουν το είδος στην Αθήνα. Αργότερα, ήρθε η στιγμή να ξεκινήσουν το δικό τους διδασκαλικό εγχείρημα στην πρωτεύουσα, υπό την ονομασία "Swing That Thing!".

Αυτή που βγάζει τα καλύτερα παιδιά

Συνέντευξη στην Ιφιγένεια Διαμάντη
Φωτό:
αρχείο The Speakeasies Swing Band

Είναι επτά, είναι από τη Θεσσαλονίκη, γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία εντός και εκτός Ελλάδας, παραμένουν σεμνοί, είναι ταλαντούχοι, ξεσηκώνουν τα πλήθη και τούς καλούν να παίξουν από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τη μακρινή Ταϋλάνδη.

 

Ρωτήστε τον το κομμάτι

Συνέντευξη στην Ιφιγένεια Διαμάντη
Φωτό: 
αρχείο στο Facebook.
Πλούσια προσωπική και πατρογονική δισκοθήκη με συλλεκτικά "καμάρια", προσωπική ενασχόληση, κέφι, επικοινωνία με τον κόσμο, πολλή αγάπη για το rock'n'roll.

LOCATED AT
Impact Hub Athens
Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, 105 54
VIDEO