Οι Athens Boogie σβήνουν σήμερα τρία κεράκια με τη σημερινή τους μορφή και εμφανίζονται μαζί με άλλες 10 σχολές rock'n'roll και lindy hop στο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Swing Kids για τη Σχεδία στο Cine Κεραμεικός.

Συνέντευξη στην Ιφιγένεια Διαμάντη
Φωτό: αρχείο Athens Boogie, Ιφ.Δ.


Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό τηνΠολύχρωμα μπαλόνια στόλισαν το πρόσφατο πάρτυ των Athens Boogie στον πολυχώρο του Ρομάντσο, γεμίζοντας χρώμα και άλλη διάθεση τον χώρο.  αιγίδα του δήμου Αθηναίων, με τη συμμετοχή πέντε συγκροτημάτων του χώρου (The Speakeasies Swing Band, Hirollers, The Dead Hoofers, Manouchedrome, D.K. and The Band). 

Αρχικά στο CAMP της πλατείας Κοτζιά το 2011 και πλέον στον ιδιαίτερο χώρο του «Ρομάντσο», όπως ο τελευταίος αναβιώνει τα τελευταία χρόνια από την ομάδα του Bios, η Εύη Ακρίβου και η Αναΐς Καρκαλή, το alter ego των Athens Boogie, παραδίδουν εκεί μαθήματα rock'n'roll και lindy hop.

Κεφάτες, χαμογελαστές, χαλαρές, φιλοξενούν ανά διαστήματα τα «Swingtastic rock'n'roll» πάρτυ των Athens Boogie στο Ρομάντσο, παρακολουθούν authentic jazz για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, χαμογελούν πολύ και προτείνουν κάτι πολύ όμορφο: να ανοίξουν μερικές από τις χιλιάδες σπιτιών που παραμένουν κλειστά ώστε να φιλοξενήσουν συμπολίτες μας που αναζητούν στέγη.

Το Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Swing Kids στο οποίο συμμετέχουν και οι Athens Boogie και πραγματοποιείται αύριο, Κυριακή 15/11/2015, διοργανώνεται με αφορμή κάποια άλλα γενέθλια: τη συμπλήρωση τριών χρόνων της ατζέντας Σουίνγκ Kids που δημοσιεύεται αφιλοκερδώς εβδομαδιαία στο Facebook, και η οποία στη φεϊσμπουκική της οντότητα ξεπερνά τα 1.500 μέλη, αποτελώντας σημείο αναφοράς.

Στο Φεστιβάλ συγκεντρώνονται έντεκα σχολές πρώτης και δεύτερης γενεάς από όλην την Ελλάδα και επτά dj. Το Swing in Greece είναι ένας από τους χορηγούς επικοινωνίας της εκδήλωσης.

 • 1. Ποιος είναι ο στόχος σας; Πώς οραματίζεστε την εξέλιξη των Athens Boogie και του είδους στην Ελλάδα;
  Μα τι άλλο! Να χορεύουμε, να χορεύετε, να χορεύουν! Όπου, όπως, όποτε και συγχρόνως να προωθήσουμε το πάθος, τη μουσική και την κουλτούρα της τότε εποχής. Θα θέλαμε να μεγαλώσει κι άλλο η ομάδα μας και να είναι όλοι χαρούμενοι, ενθουσιασμένοι και ευτυχισμένοι όπως τώρα! Να παραμείνει σαν ένα ευχαριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα. Στη Ελλάδα η κοινότητα έχει πληθύνει και πιστεύουμε πως θα μεγαλώσει κι άλλο και θα συνεχιστούν όλες οι όμορφες εκδηλώσεις που γίνονται!

 • 2. Πώς βιοπορίζεστε; Τί δουλειά κάνετε;
  Η Αναΐς είναι πράκτορας στη CIA κι η Εύη έχει καράβια. Χαχα! Ναι και οι δυο έχουμε τις βασικές μας δουλειές που βιοποριζόμαστε, όπως λες, και τις αγαπάμε πολύ! Η Αναΐς είναι βρεφονηπιοκόμος και η Εύη γραφίστρια.

 • 3. Τί σας προσφέρει σαν διδάσκουσες αυτό το δούναι και λαβείν εμπειρίας; Σας έχει αλλάξει προσωπικά ώς χαρακτήρες η ενασχόληση με το rock’n’roll, το authentic jazz, το lindy hop και τα συναφή;
  Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις κάποιον που δεν ξέρει να χορεύει καθόλου, μετά από λίγο μόλις καιρό, να περνάει φανταστικά κάνοντας (κάποιον) σβούρες. Η ικανοποίηση είναι τεράστια και τα συναισθήματα άπειρα. Οι ίδιες είμαστε σίγουρα πιο χαρούμενες και πιο ανοιχτές. Το να σε ακουμπούν χορευτικά άγνωστοι leaders που έχουν ιδρώσει από την εξάσκηση δε θεωρείτο καθόλου δεδομένο πριν από μερικά χρόνια. Οπότε, ναι, σίγουρα πιο ανοιχτές!

Athens Boogie και dj Kostas Dask, με τον δεύτερο έπειτα από αρκετό καιρό στα rock'n'roll decks, δημιούργησαν κεφάτη ατμόσφαιρα στο πρόσφατο  Swingtastic πάρτυ των πρώτων.

 • 4. Τί βλέπετε να έχει αλλάξει από το 2010 που ξεκινήσατε να διδάσκεσθε έως σήμερα; Είναι διαφορετικός ο κόσμος που προσέρχεται; Ή, τί άλλο;
  Δεν έχει αλλάξει κάτι. Ίσως μόνο το ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόκριση και περισσότερες ομάδες διδασκαλίας. Από την αρχή υπήρχαν όλες οι ηλικίες, όλοι χορεύουν επειδή τους αρέσει, άλλοι πιο εντατικά, άλλοι περιστασιακά και πάντα οι followers ήταν περισσότερες! Αν και σε εμάς για κάποιο τρελό λόγο περισσεύουν οι leaders! Ώπα!

 • 5. Το Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Swing Kids συγκεντρώνει για πρώτη φορά τόσες πολλές σχολές εκμάθησης lindy hop, rock’n’roll και συναφών ειδών, σχολές πρώτης και δεύτερης γενιάς από όλην την Ελλάδα. Πώς εκτιμάτε ότι μπορεί να λειτουργήσει η δια-σχολειακή συνεργασία στο πλαίσιο των εν λόγω μουσικοχορευτικών κοινοτήτων;


Ώρα για bunny hop!Σίγουρα τόσοι πολλοί δημιουργικοί άνθρωποι θα σκεφθούν εκπληκτικές ιδέες. Θα είμαστε όλοι εδώ να δούμε τί θα γίνει. Όπως αυτό το Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ. Είναι εξαιρετική ιδέα και είχε αμέσως μεγάλη ανταπόκριση. Πιστεύουμε ότι θα είναι μια μεγάλη γιορτή και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμμετέχουμε!

 • 6. Τί συναισθήματα σάς δημιουργεί η συμμετοχή σε ένα Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ σουίνγκ και ροκ εν ρολ με αποδέκτη έναν φορέα όπως η Σχεδία, το περιοδικό δρόμου των αστέγων; Πώς βλέπετε να εξελίσσεται η κατάσταση που διανύει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια; Αισθάνεστε, βλέπετε να υπάρχει αλληλεγγύη στα δύσκολα ανάμεσά μας;Η συμμετοχή μας σε αυτό το φιλανθρωπικό φεστιβάλ μάς δημιουργεί μια ευχάριστη χαρά προσφοράς χωρίς να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι λύνουμε έτσι σοβαρά το πρόβλημα των άστεγων συμπολιτών μας. Απλά βάζουμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι σε μια προσπάθεια προσφοράς σε αυτά τα άτομα που δεν ζητάνε την ελεημοσύνη μας, αλλά μια μόνιμη λύση. Μια λύση η οποία δεν είναι άλλη από το άνοιγμα κάποιων από τα χιλιάδες σπίτια που μένουν κλειστά και ακατοίκητα για πολλά χρόνια.
  Όσον αφορά την πραγματικότητα της Ελλάδας, ο οποιοσδήποτε ορθά σκεπτόμενος άνθρωπος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η χώρα βρίσκεται σε μια συνεχή πτώση. Η αλληλεγγύη είναι ένα από τα δυνατά όπλα των κοινωνιών από την δημιουργία τους. Προσπαθούμε να είμαστε αλληλέγγυοι σε προσπάθειες που θεωρούμε ότι προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο όπως κάνουμε και τώρα με την συμμετοχή μας σε αυτό το φεστιβάλ. Ο χορός είναι ένας τρόπος να περνάμε καλύτερα, να έχουμε καλύτερη διάθεση, να ευχαριστιόμαστε τη ζωή. Σαν Athens Boogie καλούμε και όλα τα μέλη των χορευτικών ομάδων και όχι μόνο, να προσφέρουν την βοήθεια τους προς τις κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη, ειδικά στα χρόνια που διανύουμε.