Νέα & Ειδήσεις

Blues, Swing και ελληνικό αστικό τραγούδι με Speakeasies στο Φεστιβάλ Αθηνών

01 Ιουλίου 2017

Η πρώτη μου επαφή με τα blues ήταν στο πανεπιστήμιο, στα ΜΜΕ Αθήνας. Στο τρίτο έτος διάλεξα ένα μάθημα για τη μουσική, δε θυμάμαι τον ακριβή τίτλο του δυστυχώς. Το δίδασκε ο κ. Γιώργος Μανιάτης. Εμπνευσμένος άνθρωπος, μου άρεσε πολύ ως καθηγητής σε κάποια υποχρεωτικά μαθήματα στα πρώτα έτη, για αυτό και διάλεξα και αυτό το μάθημα επιλογής.

Και με Brass Section για τη (σχεδόν) Πρωτοχρονιά οι Speakeasies στο Ίλιον Plus, με Athens Boogie στον χορό

28 Δεκεμβρίου 2017

Σάββατο 30/12/17, προ-παραμονή Πρωτοχρονιάς στις 21:30The Speakeasies Swing Band w// Athens Boogie | Xmas Swing Show παίζουν στο ΙΛΙΟΝ plus (Κοδριγκτώνος 17, ΗΣΑΠ Βικτώρια, ύψος ΑΣΟΕΕ, μουσική είσοδος: 8 ευρώ).

Νέα τμήματα swing, rock'n'roll και authentic jazz: Ιανουάριος 2018

18 Ιανουαρίου 2018

Δεύτερος γύρος τμημάτων αρχαρίων swing (lindy hop), rock'n' roll και authentic jazz ξεκινά ανά την Ελλάδα, ώς είθισται κάθε σαιζόν μετά τις γιορτές. Αυξάνονται και πληθύνονται οι σχολές, το ίδιο και τα τμήματα, καθώς και τα είδη (authentic jazz, shag, κλπ.). Μην το σκέπτεστε. Δηλώστε συμμετοχή, ξεκινήστε και... μπείτε κι εσείς στον χορό ή επιστρέψτε, εάν το είχατε αφήσει για κάποιο διάστημα.

Imam Baildi και Speakeasies στο Fix. Στη Θεσσαλονίκη.

02 Φεβρουαρίου 2018

Ίσως είναι μία από τις πιο «νόστιμες» συναυλίες της χρονιάς. Αυτό το αποκριάτικο Σάββατο, 3/2, στις 22:00, οι Imam Baildi μοιράζονται με τους The Speakeasies Swing Band τη σκηνή του Fix Factory of Sound στη Θεσσαλονίκη, και η συνταγή της βραδιάς προβλέπεται να εκτοξεύσει το κέφι στα ύψη, με πολλή χαρά και πολύ χορό. Ένα μουσικό πανηγύρι μέσα στις Απόκριες, που αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από τρεις ώρες, με τους ήχους των δύο επταμελών συγκροτημάτων να «μπερδεύονται» ταιριαστά.

Μασκέ και άλλα πολλά!

11 Φεβρουαρίου 2018

Από πού να ξεκινήσουμε, αλήθεια, με την πληθώρα εκδηλώσεων μέσα στην Αποκριά; Ξεκινάμε... από πάνω προς τα κάτω: στη Θεσσαλονίκη, απόψε στις 22:00, η Swing Academy κάνει πάρτυ στο Tango Bar (Ολυμπίου Διαμαντή 19). Ντυθείτε, μασκαρευτείτε και... πηγαίνετε, η Θεσσαλονίκη έχει μια από τις πιο δραστήριες και κεφάτες κοινότητες lindy hop, αφού ήταν χρονολογικά η πρώτη που... μπήκε στον χορό.

«Εκρηκτικό» Σαββατοκύριακο με Daniil και Maria, Jump'n'Jive και Speakeasies!

23 Φεβρουαρίου 2018

Της Ιφιγένειας Διαμάντη

Ακόμη κι αν καιρό στριφογυρίζει στο κεφάλι σου ο πρόλογος σε ένα κείμενο, οι εξελίξεις τον διαμορφώνουν αλλιώς.

«Homesickness Blues» στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Σπεύσατε.

11 Ιουνίου 2018

«Some blues are just blues

Mine are the miner’s blues

Νέα τμήματα 2018 - 2019 swing, rock'n'roll σε όλη την Ελλάδα: Σεπτέμβριος 2018

09 Σεπτεμβρίου 2018

Μετακομίσεις, από κέντρο σε Κεραμεικό και από Κεραμεικό σε Αμπελοκήπους. Εκτός Αθηνών, τα μαθήματα ξεκινούν μέσα στον Σεπτέμβριο σε Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα, Οκτώβριο σε Ξάνθη, Βόλο, Λάρισα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, και οψόμεθα για το πότε, σε Καβάλα, Δράμα, και Πάτρα.

Exchange σημαίνει ανταλλαγή

13 Σεπτεμβρίου 2018

Lindy exchange σημαίνει ανταλλαγή εμπειριών, της χαράς που προσφέρει ο χορός, χαμόγελων, τηλεφώνων, social media profiles, καινούριες φιλίες, περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης και κοινός χρόνος με δημιουργικές δραστηριότητες.

Νέα τμήματα 2019 - 2020 swing, rock'n'roll σε όλη την Ελλάδα: Σεπτέμβριος 2019

10 Σεπτεμβρίου 2019

Οργασμός δραστηριότητας.

LOCATED AT
Impact Hub Athens
Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, 105 54
VIDEO