Ιδρυτικό μέλος του rock’n’roll συγκροτήματος από τη Θεσσαλονίκη και το μοναδικό μέλος από την αρχική του σύνθεση του 1988, ο BulletCost, όπως ήταν το ψευδώνυμο του Κώστα Χαλκιά, απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής 25/02/2022 σε ηλικία 51 ετών στη γενέτειρά του, έπειτα από επιπλοκές πρόσφατου εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η κηδεία του θα γίνει στα κοιμητήρια στη Θέρμη την Κυριακή 27/02/2022 στις 12:15, με το ισχύον πρωτόκολλο covid19. Αντί στεφάνων, οι The Bullets με ανακοίνωσή τους παροτρύνουν όσους επιθυμούν, να ενισχύσουν την οικογένεια του εκλιπόντος. (Αριθμός λογαριασμού Eurobank GR86 026 0122 0000 430 2009 182 54, Καστανιώτη Αναστασία).

Με παρουσία στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, οι The Bullets μετρούν 34 χρόνια παρουσίας και αδιαμφισβήτητα αποτελούν «πυλώνα» του rock’n’roll και του rockabilly στην Ελλάδα, με πολλούς και πιστούς οπαδούς που διατρέχουν ένα φάσμα ηλικιών από τα είκοσι έως και μετά τα πρώτα -ήντα και επιρροές από το desperate / trash rockabilly των 50’s και το primitive surf των 60’s, doo-wop, revival, neo, country, surf, trash, desperate, 60’s punk, old school psychobilly, rhythm ’n blues, mersey beat. Πιο πρόσφατη εμφάνισή τους στην Αθήνα ήταν τον περασμένο Νοέμβριο στο Κύτταρο, χώρο συνυφασμένο με τα εκρηκτικά live τους. 

Παλμός, νεύρο, πάθος, ηλεκτρισμός είναι μερικές λέξεις που αποδίδουν μέρος μόνο και όχι σε όλο του το φάσμα την ενέργεια του εκλιπόντος επί σκηνής. «Το rockabilly είναι τρόπος ζωής για μας, και μπαμπάδες είμαστε με παιδιά, κανονικά», σημείωνε σε κοινή συνέντευξή του το 2014 μαζί με το έτερο μέλος των Bullets, Shockin’ Steve στο blog vaglos, δίνοντας το στίγμα που υπηρέτησε πιστά εντός και εκτός σκηνής. Με τον Shockin' Steve ή κατά κόσμον Στέφανο Τσίχλη συμμετείχαν και στο έτερο σχήμα των Kustoms. 

Η άνθιση του χορευτικού rock’n’roll στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όπως και του συγκοινωνούντος χορευτικού swing, συμπαρέσυρε μια γνωριμία αλλά και αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για τις μπάντες που το εκπροσωπούν μουσικά, με κορυφαίους εκπροσώπους του πρώτου, τους The Bullets. 
Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη των The Bullets στο Swing in Greece: Rock-step to it 

Το Swing in Greece: Rock-step to it εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και στα υπόλοιπα μέλη της μπάντας. Απώλεσαν έναν δικό τους άνθρωπο.

Ιφιγένεια Διαμάντη


Από την τελευταία τους εμφάνιση στο Κύτταρο:


Φωτό intro: Facebook profile, φωτό εισαγωγής (δεύτερος από αριστερά): Καρολίνα Τσιρογιάννη

 

VIDEO