... για να χορέψουμε. Να ακουμπήσουμε ο ένας τον άλλον. To dance our troubles, our worries away. Όλοι μαζί. Χωρίς «εμείς» και «οι άλλοι». Παραμένοντας στην πραγματικότητα. Το ότι χορεύουμε δε σημαίνει ότι στρουθοκαμηλίζουμε. Απλά, ισορροπούμε. Βρίσκουμε την ισορροπία μας, κυριολεκτική και μεταφορική.

Δίνουμε τα χέρια για να περάσουμε όμορφα. Να μοιραστούμε τρία, πέντε, έξι λεπτά δημιουργίας, χορογραφίας, musicality, αυτοσχεδιασμού, εξωτερίκευσης.

To Swing in Greece τείνει το χέρι στους αναγνώστες, lindy hoppers και μη, και αυτήν την θερμή, κυριολεκτικά και μεταφορικά εβδομάδα στην καρδιά του Ιουλίου, τούς αφήνει στα χέρια των χορευτών, αυριανών φίλων, παρέας, της καλύτερης ψυχοθεραπείας! Δύο υπαίθρια πάρτυ, δύο ημιυπαίθρια, δύο σε άλλα μαγαζιά, δύο live, από όλα έχει η ατζέντα αυτής της εβδομάδας!

Πολύ νερό, πετσέτα, αλλαξιές σε μπλούζες, βεντάλια, λαστιχάκι για τα μαλλιά, άνετα παπούτσια, κλειστά, ποτέ πέδιλα ή μυτερά τακούνια, τα απαραίτητα αξεσουάρ.


Υπαίθρια της Τρίτης

* Εκτάκτως μεταφέρεται στο Lost and Found στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο το υπαίθριο πάρτυ των Athens Lindy Hop λόγω τεχνικού προβλήματος.

Σχεδόν ταυτόχρονα και πάνω στον άξονα μιας υπέροχης βόλτας πεζοδρόμων, δύο υπαίθρια rf-areopagitou-2015-07πάρτυ στήνονται σήμερα Τρίτη 4/7. Κατεβείτε με το Μετρό Γραμμή 2 στον σταθμό «Ακρόπολη» για να χορέψετε επάνω στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ξέφρενο rock'n'roll με τη χρονολογικά παλαιότερη και πολυπληθέστερη ομάδα της Αθήνας, τον Σύλλογο Φίλων του Rock'n'Roll, Rollin' Foxes. Φόντο, η φωτισμένη Ακρόπολη. Από τις 20.00.

Με διαφορά μισής ώρας στήνεται στις 20.30 ένα lindy hop-spot στον πεζόδρομο της Ερμού από τους Athens Lindy Hop, στο ύψος του αμαξοστασίου των ΗΛΠΑΠ. Τα εν λόγω υπαίθρια πάρτυ έχουν καταστεί ιδιαίτερα δημοφιλή ανεξαρτήτως σε ποια σχολή ή ομάδα παρακολουθούν μαθήματα οι συμμετέχοντες. Για να προσεγγίσετε το σημείο με Μετρό, κατεβείτε στον «Κεραμεικό» με τη Γραμμή 3 και ανηφορίστε ή στο Θησείο με τον Ηλεκτρικό και κατηφορίστε την πεζοδρομημένη Ερμού. Ή μπορείτε να πάτε με το πόδια από το ένα υπαίθριο πάρτυ στο άλλο. ;-)


Τα ημιυπαίθρια

Ένα πάρτυ την Τετάρτη 5/7 και ένα την Πέμπτη 6/7 σε αγαπημένους χώρους. Την Τετάρτη το βράδυ στις 22.00, στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, ο «Μπλε Παπαγάλος» (Λεωνίδου 3) και ο εξωτερικός του χώρος περιμένουν για άλλη μια φορά όσους έχουν κέφι να εξασκηθούν στον χορό ή να περάσουν ένα όμορφο βράδυ, να πουν τα νέα τους and socialize! Το πάρτυ διοργανώνει η χορευτική ομάδα lindy hop The Hoppers (Αυγουστίνος και Βάσια, μαθήματα swing χορού). blue-papagalos-summer-hop Όποιος δεν έχει πάει ποτέ, πρέπει να το δοκιμάσει. Το Splish Splash πάρτυ των Athens Swing Cats ξεκινά στις 22.00 το βράδυ της Πέμπτης 6/7 στο αίθριο του Polis Art Cafe στη Στοά Αρσάκη. Τί εστί; Μπουγέλο swing πάρτυ. Καταλαβαίνετε. Μαγιό, παπούτσια που να μη γλυστράνε στο μάρμαρο του Polis, νεροπίστολα, πλαστικά μπουκάλια, πετσέτες, ακόμα και μάσκες και βατραχοπέδιλα έχουμε δει σε παλαιότερα Splish Splash πάρτυ! Είσοδος ελεύθερη.

Τα "σε άλλα μαγαζιά" πάρτυ: Παρασκευή 7/7, Κυριακή 9/7

sq-bar
Όρεξη να ΄χει κανείς, και από εκδηλώσεις στον χώρο, άλλο τίποτα. Στις 22.00 το βράδυ της Παρασκευής 7/7, το Sq (Πραξιτέλους 43 και Αγίου Μάρκου, όπισθεν πλ. Κλαυθμώνος, προσεγγίσιμο από σταθμούς «Πανεπιστήμιο», «Μοναστηράκι» και «Ομόνοια») υποδέχεται όλους όσοι θέλουν να χορέψουν σε ένα πάρτυ ανεξαρτήτως σχολών, με τον Θανάση Οικονόμου στις μουσικές επιλογές. «Κάνε μου λιγάκι... swing» η κωδική ονομασία του πάρτυ. Και... την Κυριακή 9/7, έ ρε τί έχει να γίνει από τις 20.30 στο Τhe White Monkey (πεζόδρομος Γρηγορίου Γυφτοπούλου 6) στο Χαλάνδρι! «Swing 'n' More: end of season », η σειρά πάρτυ που εγκαινίασε ο Θανάσης Οικονόμου τη φετινή σαιζόν που κατεβάζει αυλαία σιγά σιγά. Μουσικές the-white-monkeyεπιλογές που αρκετές φορές εκτείνονται και πέραν του swing προσεγγίζοντας ακόμη και το σήμερα! Πολύ κέφι, πολύς χορός στον όμορφο χώρο του μαγαζιού. Αυτήν τη φορά, όμως, special guest στα decks ο Γιώργος Αποστολάς. Συστάσεις διαθέσιμες εφόσον ζητηθούν, λέει η έκφραση. Στον κύκλο των lindy hop parties κατέχει δικαιωματικά την κορυφαία προτίμηση ως προς το πρόγραμμα που κάνει. Κάτι σαν εγγύηση η παρουσία του. Μια ανεξάντλητη κινητή εγκυκλοπαίδεια της jazz, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για εκείνον εδώ. Οι δυό τους θα εκτοξεύσουν το κέφι στα ύψη.

Τα live  manouchedrome-indianos

Δύο live εμφανίσεις, και οι δύο από τους Manouchedrome, το gypsy swing τρίο που αποτελούν οι Γιώργος Κοστούρος (κιθάρα), Δημήτρης Ψαλλίδας (κιθάρα), Δημήτρης Παρτσακλός (κοντραμπάσο). Σήμερα Τρίτη 4/7 στις 2.30 στον «Ινδιάνο» στο Ζούμπερι στη Νέα Μάκρη, με προσκεκλημένη τη Δήμητρα Σιδέρη στα φωνητικά και τον Γιάννη Μουμούρη στο βιολί. Αύριο Τετάρτη 5/7 στις 20.00 στο L'Ovelha Negra (Ισμήνης 84, τραμ «Καλλιθέα») στην Καλλιθέα, με ελεύθερη είσοδο, και πάλι τη Δήμητρη Σιδέρη στο τραγούδι. And off we go!

 
Ιφιγένεια Διαμάντη 

 

 

LOCATED AT
Impact Hub Athens
Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, 105 54
VIDEO