Δεκεμβρίου 28, 2017
28
Δεκ
2017

Σάββατο 30/12/17, προ-παραμονή Πρωτοχρονιάς στις 21:30The Speakeasies Swing Band w// Athens Boogie | Xmas Swing Show παίζουν στο ΙΛΙΟΝ plus (Κοδριγκτώνος 17, ΗΣΑΠ Βικτώρια, ύψος ΑΣΟΕΕ, μουσική είσοδος: 8 ευρώ).


Στο live αυτό με τους Athens Boogie στον χορό, για πρώτη φορά θα ακούσουμε τους The Speakeasies Swing Band και στην Αθήνα με guest Βrass Section, με τους Γιώργο Αβραμίδη και Βαγγέλη Βραχνό στην τρομπέτα και τον Μιχάλη Καρανίκο στο τρομπόνι, με τους οποίους έχουν ξανασυνεργαστεί.
Δείτε το βίντεο στο τέλος του κειμένου, είχαν κι εκεί (άλλο) Brass Section και διαβάστε συνέντευξή τους στο Swing in Greece.

Χωράνε... 8 χρόνια σε μια χρονιά; Και βέβαια. Στην ψηφιακή εποχή, η μουσική μπορεί να είναι πλέον "άϋλη" -αν και η εν λόγω μπάντα έχει κυκλοφορήσει τους δίσκους της σε βινύλιο και cd-, όμως οι μουσικοί δικτυώνονται, "τρέφονται" με δεδομένα, streaming, έχουν εικόνα των downloads, και στατιστικά στοιχεία, με στοχευμένη λεπτομέρεια, που τους προσφέρουν τρόπους περαιτέρω διάδοσης της μουσικής τους και πωλήσεων.

Ένα από τα στοιχεία που δίνει το Spotify, για παράδειγμα, η υπηρεσία streaming (ψηφιακού διαμοιρασμού), στον ετήσιο απολογισμό που ετοίμασε για την μπάντα, είναι ότι η μουσική των Speakeasies was streamed για 4.193.843 λεπτά μέσα στο 2017, δηλαδή για διάστημα που ισοδυναμεί με περίπου 8 χρόνια (7,9)!

Παράλληλα, εδώ και λίγες ημέρες, Speakeasies is a verified Shazam artist (εφαρμογή αναγνώρισης μουσικών κομματιών / καλλιτεχνών), με δημοφιλέστερο, μέχρι στιγμής, κομμάτι, το "Parla più piano". Τέλος, πρόσφατα ανανέωσαν το website τους: http://speakeasies.gr/

 

LOCATED AT
Impact Hub Athens
Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, 105 54
VIDEO