Ιανουαρίου 18, 2018
18
Ιαν
2018

Δεύτερος γύρος τμημάτων αρχαρίων swing (lindy hop), rock'n' roll και authentic jazz ξεκινά ανά την Ελλάδα, ώς είθισται κάθε σαιζόν μετά τις γιορτές. Αυξάνονται και πληθύνονται οι σχολές, το ίδιο και τα τμήματα, καθώς και τα είδη (authentic jazz, shag, κλπ.). Μην το σκέπτεστε. Δηλώστε συμμετοχή, ξεκινήστε και... μπείτε κι εσείς στον χορό ή επιστρέψτε, εάν το είχατε αφήσει για κάποιο διάστημα.

 

«Παραδοσιακά», στα νέα τμήματα αρχαρίων (beginners), προτεραιότητα δίνεται σε όσους ενδιαφερόμενους και σε όσες ενδιαφερόμενες δηλώνουν ανά ζεύγη. Οι «ρόλοι» είναι του leader για τα αγόρια και της follower για τα κορίτσια (μπορεί να το συναντήσετε και ως καβαλιέρου και ντάμας), δεν είναι όμως απαραίτητο να είναι έτσι. Επειδή συνήθως τα κορίτσια υπερτερούν αριθμητικά έναντι των αγοριών, τις περισσότερες φορές, στα τμήματα συμπληρώνονται οι θέσεις των ζευγών και έτσι «ξεμένουν» μονές ή single followers στην αναμονή μέχρι να βρεθεί leader... Για τον λόγο αυτό, είναι πολύ ενδιαφέρον για τα κορίτσια να δηλώσουν leader, ούτως ώστε να ξεκινήσουν μαθήματα, ενώ δεν είναι λίγα τα αγόρια που αλλάζουν ρόλο και μαθαίνουν τα βήματα follower. Και έτσι, συμπληρώνεται το παζλ αυτού του χορού. Είναι σαν να ταιριάζεις τα κομμάτια. Βλέπεις και την άλλη πλευρά. Break on through to the other side. Το λένε όλοι και όλες όσοι έχουν εξασκηθεί και στα δύο. Ο χορός είναι ένας υπέροχος τρόπος για να «γκρεμίσουμε», να καταρρίψουμε ή να αποκαθηλώσουμε τυχόν στερεότυπα. Επίσης, για να αναλάβουμε πρωτοβουλία, όπως κάνει ο / η leader, να αυτοσχεδιάσουμε, να έχουμε την ευθύνη του συγχορευτή μας, κοκ, και από την άλλη πλευρά, να εμπιστευθούμε, ως followers, τον /  τη leader, αλλά να αυτοσχεδιάσουμε και εδώ, εάν μάς αφήσει το χέρι κατά τη διάρκεια ενός κομματιού, δίχως να πανικοβληθούμε «Θεέ μου, τί θα κάνω τώρα!».

Εμπρός λοιπόν, take the lead / trust and follow / improvise!

 

ΠΕΜΠΤΗ 18/1/2018

Lindy Hop Greece (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Νέο τμήμα αρχαρίων στις 21:45

[Το τμήμα με διδάσκοντες των LHG θα λειτουργεί στη Σχολή Χορού All Star Dance, Εθν. Αντιστάσεως 16, 55133, Καλαμαριά]

 

ΤΡΙΤΗ 23/1/2018

Athens Lindy Hop

Δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα Shag, 19:00, πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο link

Το μάθημα θα διεξάγεται κάθε εβδομάδα αυτήν την ημέρα και ώρα. Το shag είναι ζευγαρωτός χορός που ανήκει στην οικογένεια των χορών του swing, με γρήγορο ρυθμό.

[Athens Lindy Hop, Φθιώτιδος 24, Αμπελόκηποι, 115 23, Μετρό Αμπελόκηποι / Μετρό Πανόρμου, Μπλε γραμμή 3, ύψος ξενοδοχείου President από Λ. Κηφισίας]

 

ΠΕΜΠΤΗ 25/1/2018

Rhythm Hoppers (Αυγουστίνος και Βάσια) (ΑΘΗΝΑ)

rhythmhoppers-new-classes2018

Δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα swing στις 21:15 - 22:30

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ: (click or press, and follow... the link!)

[Rhythm Hoppers Dance Studio, Ευρυμέδοντος 8, 104 35, Μετρό Κεραμεικός, Μπλε γραμμή 3, πίσω από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος / Ιερά Οδός].

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/1/2018

Athens Boogie (σε νέο χώρο)

Δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα στις 20:00 

Έχουν μείνει θέσεις για leader.
Δηλώσεις συμμετοχής με mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με Όνομα, Επίθετο, Email, Ρόλο Xορευτή & Μέρα

[Athens Boogie, "7ος", Ικτίνου 2, 10552, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο / οδό Αθηνάς /  πλ. Κοτζιά, Ομόνοια, Ηλεκτρικός Πράσινη γραμμή 1, Μετρό Κόκκινη γραμμή 2 και πάρα πολλά λεωφορεία και τρόλλεϋ)]

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/1/2018

 
 
Δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα στις 13:00

Όσοι ήδη δήλωσαν, θα πρέπει να έχουν λάβει mail επιβεβαίωσης, διαφορετικά ας επικοινωνήσουν στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 
[Jump 'n' Jive, Ζαν Μωρεάς 1 & Ζαχαρίτσα, 117 41, Κουκάκι, Αθήνα, Μετρό Συγγρού - Φιξ, Κόκκινη γραμμή 2, τηλ. 215 5509 747, 6948 462 754]
 
 
Rhythm Hoppers
 
Δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα swing στις 18:00

Τα νέα τμήματα αρχαρίων θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τα δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα και θα γίνονται κάθε Πέμπτη 21.15 και Σάββατο 18.00.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/1/2018

Swing That Thing
 
Δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα στις 17:00.

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, με μήνυμα στη Facebook pageSwing That Thing ή email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

[Swing That Thing, τα μαθήματα διεξάγονται στον χώρο του Blue Fox Bar, Ασκληπιού 91, Νεάπολη Εξαρχείων, 114 71, δύο στενά μετά την Καλλιδρομίου και δύο πριν από την Ισαύρων, στάσεις "Καλλιδρομίου" ή "Τσιμισκή" με λεωφορεία Χαρ. Τρικούπη / Ιπποκράτους / Ασκληπιού, ή στάση "Ιπποκράτους" από Λ. Αλεξάνδρας ή από Μετρό Πανεπιστήμιο, Κόκκινη γραμμή 2]

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/1/2018

Athens Boogie (σε νέο χώρο)

Δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα στις 20:00 

Έχουν μείνει θέσεις για leader.
Δηλώσεις συμμετοχής με mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με Όνομα, Επίθετο, Email, Ρόλο Xορευτή & Μέρα

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/1/2018 & ΠΕΜΠΤΗ 31/1/2018

Athens Lindy Hop
 

Δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα swing (lindy hop) στις 21:30 και στις 19:00 αντίστοιχα

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: click or press and... follow the link!

Τα μαθήματα θα διεξάγονται αυτές τις ημέρες και ώρες.

 

ΤΡΙΤΗ 6/2/2018

Rollin' Foxes (ΑΘΗΝΑ)

Νέο τμήμα χορού rock ‘n’ roll (boogie woogie) για αρχάριους στις 19:00

Έχουν μείνει θέσεις μόνο για leaders.

Δηλώσεις συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με subject line «Νέο Τμήμα Τρίτης».

[Rollin' Foxes, τα μαθήματα διεξάγονται στον χώρο του Blue Fox Bar, Ασκληπιού 91, Νεάπολη Εξαρχείων, 114 71. Η συμμετοχή στο τμήμα στοιχίζει 20€ / μήνα].

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/2/2018

Athens Authentic Jazz Dance (το authentic jazz είναι solo dance)

Νέο τμήμα αρχαρίων Authentic Jazz "Suzy Q" (είναι το όνομα jazz step) με την Ιρένε Ραγκουζίνι στις 20:00. Ποιά είναι η Ιρένε; Για μένα είναι ένας άγγελος, αλλά πατήστε στο όνομά της και θα μάθετε.

Νέο τμήμα Εxperimental Jazz στις 21:30 (για όσους έχουν εμπειρία στο authentic jazz και το lindy hop)

Όλες οι πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: click or press and... follow the link! (https://athensauthenticjazz.wixsite.com/authenticjazzdance/epipeda-1)

[Τα μαθήματα διεξάγονται στο Playground for the Arts, Βουτσαρά 4 - 6, 118 55, Βοτανικός, Μετρό Κεραμεικός, Μπλε γραμμή 3]

 

Νέο τμήμα αρχαρίων αναμένεται να ανακοινώσουν οι The Stompers Swing dance team (Αλέξανδρος και Βασιλική) καθώς και οι SteamRollers R'n'R (ΑΘΗΝΑ και οι δύο).

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη, χρονικά πρωτεργάτιδα του lindy hop στην Ελλάδα χάρις στους Lindy Hop Greece, οι τελευταίοι αυτόν τον μήνα θα παραδίδουν μαθήματα lindy hop στη σχολή χορού Swing Academy, στο κέντρο της πόλης (Καθολικών 4, 54625).
- Επίπεδο τελείως αρχαρίων: Κάθε Δευτέρα στις 22:00 (Έναρξη 15/1/2018).
- Χορευτών με εμπειρία από 1 χρόνο και πάνω: Κάθε Δευτέρα στις 20:30 και κάθε Τρίτη στις 22:00 (Έναρξη 8/1/2018)
- Authentic Jazz Αρχαρίων: Κάθε Τρίτη στις 19:00 (Έναρξη 16/1)
Για πληροφορίες για τυχόν διαθεσιμότητα θέσεων, στείλτε μήνυμα στο Lindy Hop Greece στο Facebook ή mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στη Swing Academy, επίσης στη Θεσσαλονίκη, που ξεκίνησε ένας ευγενής εργάτης του swing, ο Βλαδίμηρος Ράζουμοφ,  προερχόμενος και εκείνος από τους LHG, πρόκειται να ξεκινήσουν τμήματα lindy hop την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο οι συμμετοχές έχουν συμπληρωθεί.

 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Τακτικά μαθήματα ξεκίνησαν οι Lindy Hop Kalamata στις 10/1/2018:
18:00 Αρχάριοι
19:00 Πρακτική για όλα τα τμήματα
20:00 Προχωρημένοι 

Τα μαθήματα γίνονται στο Little Harlem Kalamata
Πληροφορίες: 6978 725 161 (Michael Widmer)

 

ΧΑΝΙΑ

Στο Jazz Train Studio [Καρτάκη και Ιωνίας], ξεκίνησε νέο τμήμα αρχαρίων lindy hop την Κυριακή 14/1/2018 από τους Lindy Hop Chania.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,  6976 860 845

 Ιφ. Διαμ.

 

 

 

LOCATED AT
Impact Hub Athens
Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, 105 54
VIDEO