Φεβρουαρίου 11, 2018
11
Φεβ
2018

Από πού να ξεκινήσουμε, αλήθεια, με την πληθώρα εκδηλώσεων μέσα στην Αποκριά; Ξεκινάμε... από πάνω προς τα κάτω: στη Θεσσαλονίκη, απόψε στις 22:00, η Swing Academy κάνει πάρτυ στο Tango Bar (Ολυμπίου Διαμαντή 19). Ντυθείτε, μασκαρευτείτε και... πηγαίνετε, η Θεσσαλονίκη έχει μια από τις πιο δραστήριες και κεφάτες κοινότητες lindy hop, αφού ήταν χρονολογικά η πρώτη που... μπήκε στον χορό.

 

Το τρελό πάρτυ της Αποκριάς συνεχίζεται εν Αθήναις, με δύο επιλογές, στις 20:00. Οι Athens Boogie το ρίχνουν έξω στο Χοροστάσιο (Σκουλενίου 2, πλ. Κλαυθμώνος) με τον Ανδρέα Παναγόπουλο στις μουσικές επιλογές και τη φαντασία ελεύθερη για κάθε είδους αμφίεση. Την ίδια ώρα, οι Swing That Thing κάνουν "Let's Go to The Movies Carnival Party!" αποκριάτικο πάρτυ στο Blue Fox (Ασκληπιού 91, Νεάπολη Εξαρχείων). Εμπνευσθείτε, μασκαρευτείτε, πάρτε σερπαντίνες και κονφετί and off you go! Δεν υπάρχει καλύτερη ψυχοθεραπεία από τον χορό, ειδικά σε τέτοιο καρναβαλίστικο πλαίσιο!

Οι εκδηλώσεις του επόμενου τριημέρου, σε επόμενο κομμάτι!

 


elena-jnj-rock-that-swing-2018-authentic-jazzΚατά τα άλλα, εκτός Αποκριών, τριακονταπενταμελής αποστολή ένθερμων και ξετρελαμένων ροκενρολάδων από τους Rollin' Foxes ταξίδεψε από την Ελλάδα και βρίσκεται στο Rock That Swing Festival στο Μόναχο, ετήσιο φεστιβάλ boogie woogie και swing, που ολοκληρώνεται αύριο. Η "δική μας", Έλενα Σκλαβούνου, "κεφαλή" της σχολής Jump and Jive - Athens Swing Team, κέρδισε το 2ο βραβείο στο διαγωνισμό Authentic Jazz στο πλαίσιο του εν λόγω φεστιβάλ, ενός από τα δημοφιλέστερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σήμερα ολοκληρώνεται το σεμινάριο του Athens Authenic Jazz Dance project, με την Irene Ragusini και προσκεκλημένο τον Anders Sihlberg, για το οποίο οι θέσεις έκλεισαν εν ριπή οφθαλμού. Τί άλλο να πούμε; Να πούμε ότι η καραμελένια Βασιλική Παπαδοπούλου κέρδισε σε έναν άλλο διαγωνισμό Authentic Jazz, που διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο πλαίσιο του πάρτυ των The Swingouts, "Lindy Hopper's Delight", με κριτές την Irene και τον Anders. Ταλεντάκι ηλικιακά, ταλεντάρα μάλλον αντικειμενικά, τόσο εκείνη όσο και ο χορευτικός της παρτεναίρ, ο Αλέξανδρος Βελέντζας, οι Stompers, από τα νεαρότερα φυντάνια, παραδίδουν μαθήματα lindy hop στη σχολή χορού Cumana και αυτήν την Πέμπτη κάνουν και το πρώτο τους πάρτυ!

 

LOCATED AT
Impact Hub Athens
Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, 105 54
VIDEO