Σεπτεμβρίου 13, 2018
13
Σεπ
2018

Lindy exchange σημαίνει ανταλλαγή εμπειριών, της χαράς που προσφέρει ο χορός, χαμόγελων, τηλεφώνων, social media profiles, καινούριες φιλίες, περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης και κοινός χρόνος με δημιουργικές δραστηριότητες.

 

Αυτό το Παρασκευο-Σαββατο-Κύριακο 14-15-16/9, οι Jump'n'Jive - Athens Swing Team διοργανώνουν το Athens Lindy Exchange, ένα τριήμερο δωρεάν μαθημάτων (taster) 10 ωρών αθροιστικά, με 12 δασκάλους από το εξωτερικό, 4 DJ -οι 3 από το εξωτερικό- και δύο μπάντες: οι πρώτοι είναι οι Sera Bellos Sextet [Φωνητικά: Ξένια Δανιά, Monique Kabasele, Τύμπανα: Sera Bellos, Κιθάρα: Σάκης Τσινούκας, Κοντραμπάσο: Γιώργος Κωστόπουλος, Πιάνο: Παντελής Μπενετάτος].

Όσοι έχετε παρευρεθεί σε Athens Tap Jam, ξέρετε τί εστί, οι υπόλοιποι είναι μια καλή αφορμή ώστε να τους γνωρίσετε στο αυριανό πάρτυ στις 22:00 στο Polis (Στοά του
Sera Bellos QuartetΒιβλίου, Μετρό Πανεπιστήμιο), όπου θα παίξουν live.

To πάρτυ στο Polis θα έχει και διαγωνισμό χορού Jack and Jill (τα χορευτικά ζευγάρια προκύπτουν τυχαία, δηλαδή δε γνωρίζει ο ένας τα χορευτικά "χούγια" του άλλου), με έπαθλα, συμμετοχές σε χορευτικά του είδους, φεστιβάλ του εξωτερικού ("All Lithuanian Weekend" '18 ή '19, "Swing, Brother, Swing", "Italian Swing Dance Congress", "Krakow Lindy Invasion"). 

Η δεύτερη μπάντα είναι οι The Jumpin' Bones, που θα συνοδέψουν μουσικά την κυριακάτικη εκδρομή με παραθαλάσσιο πάρτυ στην παραλία της Ψάθας.

Άνθρωποι που χορεύουν swing χορούς θα έρθουν από διάφορα μέρη της Ευρώπης για να γνωρίσουν και χορέψουν με την εν Αθήναις κοινότητα lindy hop και να περάσουν ευχάριστα το σεπτεμβριανό τριήμερο.

Ανάμεσα στο σύνολο του προγράμματος, ξεχωρίζει το Shim Sham στο Μοναστηράκι στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, στην πλατεία. Το shim sham είναι μια ομαδική solo χορογραφία του είδους της authentic jazz, "αδελφή" και στην οικογένεια του tap.

Παράλληλα, θα γίνει ξενάγηση στην Αθήνα, καθώς και εξερεύνηση ορισμένων bars, το λεγόμενο bar crawling.

Οι 11 δάσκαλοι από Λιθουανία, Ιταλία, Ρωσία, Πολωνία και Νορβηγία είναι οι εξής:
- Arnas Jasiunas (LT) & Kamile Pundziute (LT)
- Svetlana Zoubkova (RU) & Roberto Alaia (IT)
- Evgeniia Zlatina (RU) & Alberto Meucci (IT)
- Dimitri Mitra Masotti (IT) & Alexsia Ghezzo (IT)
- Ruben Garred (NO) & Ingvild Jørstad (NO)
- Karina Sha (PL)
- Έλενα Ευαγγελία (GR), "ψυχή" των Jump 'n' Jive - Athens Swing Team

Οι Dj είναι οι:
- Dj Saule (LT)
- Dj Arnas (LT)
- Dj Crazyflinger (IT)
- και η Έλενα [ Dj ElenaEv ] (GR),

Το πρόγραμμα ξεκινά αύριο, Παρασκευή 14/9 στις 15.00, στη σχολή των Jump n Jive στο Κουκάκι με καφέ και μπουφέ, όπου οι εγγραφέντες θα εφοδιαστούν με τα βραχιολάκια συμμετοχής για όλο το τριήμερο, τα οποία εξασφαλίζουν είσοδο στις δραστηριότητες. Τα σεμινάρια χορού ξεκινούν στις 17.00.

Το πρωί του Σαββάτου 15/9, σειρά έχει η ξενάγηση με αφετηρία την πλατεία Κοραή (Μετρό Πανεπιστήμιο) και ξεναγό την αρχιτέκτονα, Χαρά Χαρατσάρη. Τα μαθήματα τελειώνουν 21.30 και ακολουθεί το bar crawling. Η Κυριακή έχει ημερήσια εκδρομή στην Ψάθα για μπάνιο (βλ. αρχή κειμένου) και η Δευτέρα μαθήματα χορού.

ale-jnj18-schedule

Ιφιγένεια Διαμάντη 

LOCATED AT
Impact Hub Athens
Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, 105 54
VIDEO