Την Κυριακή 4/10 τα πρώτα γυρίσματα για το συλλογικό «I Charleston Athens»

dionysiou-areopagitou

Από τις 17.00 έως τις 19.00 την Κυριακή 4/10 τα πρώτα γυρίσματα για το συλλογικό «I Charleston Athens» project στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Στο τέλος του πεζοδρόμου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και λίγο πριν τη στροφή του όμορφου αυτού περιπάτου προς το Θησείο (κάντε κλικ εδώ για τον χάρτη) σε ένα χαρακτηριστικό σημείο της Αθήνας, δίνουν ραντεβού την Κυριακή 4/10 από τις 17.00 έως τις 19.00 οι φίλες και φίλοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο βίντεο «I Charleston Athens». Στο διάστημα αυτό θα γίνουν τα πρώτα γυρίσματα για το τελικό βίντεο, χρονικός ορίζοντας του οποίου υπολογίζεται το πρώτο εξάμηνο του 2016.
Οι ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στα γυρίσματα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή ή στο icharlestonathens@gmail.com ή στο inbox της σελίδας I Charleston Athens στο Facebook (σε ένα από τα δύο έκαστος, προς αποφυγήν αλληλοεπικαλύψεων), δηλώνοντας το ονοματεπώνυμό τους και το μέρος που επιθυμούν. (Εδώ, η μεθαυριανή εκδήλωση στο Facebook: http://www.facebook.com/events/723976387747346/)
Το κάλεσμα είναι ανοιχτό σε όλες και σε όλους, ανεξαρτήτως σχολών εκμάθησης ή μη. Είναι μια προσπάθεια ολόκληρης της χορευτικής κοινότητας, αλλά επίσης απευθύνεται και στον καθένα που θέλει να συμμετάσχει και να χορέψει.

Τί είναι το iCharleston; Είναι μία πρωτοβουλία που στόχο έχει να αναδείξει ανά τον κόσμο πόλεις

icharlestontheworld-map

Με κέντρο βάρους την Ευρώπη, σε όλον τον κόσμο απλώνεται το iCharleston the world project.

μέσα από το χορευτικό είδος του charleston, με βίντεο που γυρίζεται σε χαρακτηριστικά τοπόσημα της εκάστοτε πόλης και ανεβαίνει στη σελίδα www.icharlestontheworld.com σε σχετικό παγκόσμιο χάρτη με link στο YouTube. Με το charleston έρχονται σταδιακά σε επαφή όσοι ξεκινούν μαθήματα lindy hop ή authentic jazz, είναι ωστόσο και ευρύτερα ένα αρκετά οικείο και εύκολο να χορευτεί από τον καθένα είδος, και πάνω από όλα, είναι διασκεδαστικό και εύθυμο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια για το iCharleston Athens. Έχουν προηγηθεί τόσο ομαδικές (2013) όσο και μεμονωμένες (2014), ενώ και άλλες πόλεις, όπως ο Βόλος, έχουν στο ενεργητικό τους τέτοιο project.
Το iCharleston the World είναι πρωτοβουλία των Swingjammerz Montpellier, ενός είδους κολλεκτίβας μερικών από τους πιο δημοφιλείς διδάσκοντες lindy hop παγκοσμίως. Στον κατάλογο των πόλεων συναντά κανείς Σαν Φρανσίσκο, Κίνγκστον, Νέα Υόρκη, Λος Αντζελες, Σάο Πάολο, Στοκχόλμη, Μαδρίτη, Βέρνη, Άαχεν, Μόσχα, Βερολίνο, Βιέννη, Σόφια, Οδησσός, Ταϊβάν: τον κόσμο όλο.
Ακολουθούν βίντεο από ορισμένες πόλεις.
Σαν Φρανσίσκο
Κίνγκστον
Βερολίνο

Ιφ. Δ.

Copyright: Ιφιγένεια Διαμάντη / Swing in Greece – All Rights Reserved ©