Αρχίζουν τα μαθήματα

Σημειώστε την ημερομηνία: Πέμπτη 3/9, στις 20.00 ξεκινά το νέο, δίωρο τμήμα αρχαρίων Tap 1 (κλακέτες) με τον διεθνούς φήμης κλακετίστα και body musician Θάνο Δασκαλόπουλο στο Playground for the Arts στον Βοτανικό (Μετρό «Κεραμεικός»). Το κόστος ανέρχεται σε 50 ευρώ για τέσσερα δίωρα μαθήματα με κάρτα μαθημάτων διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων. Αυτήν και την άλλη Παρασκευή 4/9 και 11/9, ώρες 19.30 – 21.00, ο Θάνος Δασκαλόπουλος θα πραγματοποιήσει ανοιχτό δωρεάν μάθημα γνωριμίας με τις κλακέτες. Το μουσικοχορευτικό αυτό είδος είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με την jazz και έχει ομοιότητες με το authentic jazz. «Οι κλακέτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της jazz και όχημα για νέους εκφραστικούς δρόμους» σημειώνει ο ίδιος στην ιστοσελίδα του Playground for the Arts. Δεν είναι λίγοι οι φίλοι του swing που ανακάλυψαν και συνεχίζουν να ανακαλύπτουν τις κλακέτες. Γρηγορείτε, λοιπόν.

Δείτε εδώ tap jam από τον περασμένο Απρίλιο με τον ίδιο και προσκεκλημένο τον διεθνούς φήμης Max Pollak 

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Θάνου Δασκαλόπουλου στο Swing in Greece

Ξεκινούν τα μαθήματα

Τελευταία ημέρα του Αυγούστου, σήμερα 31/8, ξεκινούν μαθήματα οι Jump & Jive – Athens Swing Team (Ζαν Μωρεάς 1, Κουκάκι, Μετρό «Συγγρού – Φιξ»), ενώ από αύριο Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, εντάσσονται νέα τμήματα αρχαρίων lindy hop, rock ‘n’ roll / boogie woogie, authentic jazz, aerials. Οι ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν θέση στο jump8jive@gmail.com ή στο inbox της σελίδας στο Facebook http://www.facebook.com/JumpJiveAthensSwingTeam. 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας τόσο για όσους δηλώσουν τώρα, όσο και για όσους βρίσκονται ήδη σε λίστα αναμονής. Τηλ.: 215 5509747, 6948462754.

Η συνδρομή είναι ετήσια (80 μαθήματα/έτος) με το κόστος να ανέρχεται στα 4 €/ώρα για δύο μαθήματα την εβδομάδα. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να διακόψει, ενημερώνει εγγράφως 15 μέρες νωρίτερα και του επιστρέφεται το όποιο χρηματικό ποσό εκπίπτει.

 Οι Jump & Jive – Athens Swing Team ανήκουν στον αθλητικό σύλλογο «Νεύτων» που εδρεύει στο Παλαιό Φάληρο. Για τον λόγο αυτό, γίνονται ειδικές εκπτώσεις για δεύτερο άθλημα μέσα στη σχολή και για δύο ή περισσότερα μέλη οικογενειών.
Jitterbugs skg
Σήμερα 31/8 ξεκινούν οι εγγραφές για το είδος του jive από τους εν Θεσσαλονίκη δραστηριοποιούμενους Jitterbugs skg. Πρώτο μάθημα την Παρασκευή 11/9 στις 21.00Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες και 
Rollin’ Foxes
Την Κυριακή 6/9 στις 15.00 θα δημοσιευθεί ανακοίνωση για νέο τμήμα αρχαρίων rock’n’roll από τον Σύλλογο Φίλων Rock’n’Roll «Rollin’ Foxes» (http://www.facebook.com/rollin.foxes). Τα μαθήματα γίνονται στο μπαρ Blue Fox (Ασκληπιού 91, Νεάπολη Εξαρχείων).
SteamRollers RnR
Παράλληλα, έως τις 27/9, οι SteamRollers στη Νέα Ιωνία περιμένουν εγγραφές στο inbox SteamRollers RnR για νέο τμήμα rock’n’roll. Μόνο πέντε θέσεις για καβαλιέρους / leaders έχουν μείνει ελεύθερες. Το μαθήματα γίνονται σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο δήμος Νέας Ιωνίας και το κόστος είναι με ελεύθερη συνεισφορά.
Ανοίγουν οι εγγραφές
Σήμερα Δευτέρα 31/8 στις 20.00 ανοίγουν οι εγγραφές για το σεμινάριο με Ali & Katja (δείτε εδώ) 9/10 – 12/10 που διοργανώνουν ο Αυγουστίνος και η Βάσια (Το σχετικό link με τη φόρμα συμμετοχής θα δημοσιευθεί στο Swing in Greece μόλις δημοσιευθεί από τους διοργανωτές στο event στo Facebook, ενώ αύριο Τρίτη 1η/9 στις 11.00 το πρωί ανοίγουν οι εγγραφές για το αντίστοιχο με τους Max & Pamela που διοργανώνει η Art Variations (Μέγκυ Παπαγεωργίου). Οι εγγραφές για το δεύτερο θα γίνουν μέσω της ιστοσελίδας, www.artvariations.gr 
Πάρτυ
Τρία πάρτυ αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα και ένα σήμερα στην Ξάνθη:
– Στις 22.30 απόψε 31/8, από τους Lindy Hop Ξάνθη, στο Σπίτι Πολιτισμού της Φιλοπροόδου Ένωσης Ξάνθης (Φ.Ε.Ξ., Αντίκα 7)
 xanthi-fex-lindy-hop-aug-31
Αύριο Τρίτη 1η/9, στις 21.30 στον Μπλέ Παπαγάλο (Λεωνίδου 31, πλ. Αυδή, Μεταξουργείο) από τον Αυγουστίνο και τη Βάσια
ble-papagalos-sep-2015
Την Παρασκευή 4/9 στις 21.30 ανοίγει το Blue Fox (Ασκληπιού 91, Νεάπολη Εξαρχείων)
blue-fox-15-16
Το Σάββατο 5/9 στις 21.30 το πρώτο πάρτυ για το project «iCharleston Athens» στο Old City Co (Πατησίων 99 – 101, είσοδος 6 € με μπύρα ή κρασί, διαβάστε εδώ ή κάντε κλικ στην αφίσα για όλες τις πληροφορίες).
icharleston-athens-2015-1st-party