iCharleston Athens για όλους και έναρξη εγγραφών και για workshops

Το πρώτο μιας σειράς πάρτυ με στόχο τη δημιουργία βίντεο από την Αθήνα για το διεθνές project «iCharleston the world» έρχεται το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στις 21.30 στο Old City Co (Πατησίων 99 – 101, Στοά Cooper, ΗΣΑΠ «ΒΙΚΤΩΡΙΑ», ύψος ΑΣΟΕΕ). Η είσοδος θα είναι 6 € με μπύρα ή κρασί. Τα έσοδα θα διατεθούν για τη δημιουργία βίντεο για το λεγόμενο iCharleston Athens.

Τί είναι το iCharleston; Είναι μία πρωτοβουλία που στόχο έχει να αναδείξει ανά τον κόσμο πόλεις

icharlestontheworld-map

Με κέντρο βάρους την Ευρώπη, σε όλον τον κόσμο απλώνεται το iCharleston the world project.

μέσα από το χορευτικό είδος του charleston, με βίντεο που γυρίζεται σε χαρακτηριστικά τοπόσημα της εκάστοτε πόλης και ανεβαίνει στη σελίδα www.icharlestontheworld.com σε σχετικό παγκόσμιο χάρτη με link στο YouTube. Με το charleston έρχονται σταδιακά σε επαφή όσοι ξεκινούν μαθήματα lindy hop ή authentic jazz, είναι ωστόσο και ευρύτερα ένα αρκετά οικείο και εύκολο να χορευτεί από τον καθένα είδος, και πάνω από όλα, είναι διασκεδαστικό και εύθυμο.

Το Σάββατο 5/9, παρόν στο Old City Co θα είναι κινηματογραφικό συνεργείο, το οποίο θα μαγνητοσκοπήσει τμήματα του πάρτυ. Λήψεις θα ενταχθούν στο τελικό βίντεο, χρονικός ορίζοντας του οποίου υπολογίζεται το πρώτο εξάμηνο του 2016. Τα πρώτα γυρίσματα θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίουicharleston-athens-2015-1st-party 2015 σε τοποθεσίες που θα ανακοινωθούν
προς το τέλος του κειμένου, με -μόνο για αυτήν την περίπτωση- ελεύθερη χορογραφία ή ομαδικό jam ή κάποια προσωπική χορογραφία. Κατά τη διάρκεια της σαιζόν, η εκμάθηση της χορογραφίας θα γίνεται στα μαθήματα των σχολών, στα σχετικά με το project πάρτυ, ενώ ενδέχεται να διοργανωθεί ομαδική επίδειξη της προς εκμάθησή της σε όσους δεν είναι μαθητές κάποιας σχολής.
Το κάλεσμα είναι ανοιχτό σε όλες και σε όλους, ανεξαρτήτως σχολών εκμάθησης ή μη. Είναι μια προσπάθεια ολόκληρης της χορευτικής κοινότητας, αλλά επίσης απευθύνεται και στον καθένα που θέλει να συμμετάσχει και να χορέψει. Ευπρόσδεκτοι είναι και εκτός Αθηνών προερχόμενοι.
Οι ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στα γυρίσματα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή ή στο icharlestonathens@gmail.com ή στο inbox της σελίδας I Charleston Athens στο Facebook (σε ένα από τα δύο έκαστος, προς αποφυγήν αλληλοεπικαλύψεων), δηλώνοντας το ονοματεπώνυμό τους και το μέρος που επιθυμούν. Εδώ η εκδήλωση στο Facebook.
Tοποθεσίες:
1. Αναφιώτικα (Πλάκα) http://tinyurl.com/ohsps3h,
2. Μοναστηράκι http://tinyurl.com/of84ctz ,
3. Νεάπολη Εξαρχείων – Λόφος Στρέφη http://tinyurl.com/osccmvd ,
4. Στοά Εμπόρων (οδός Βουλής, περίπου έναντι «Πλαίσιο», μεταξύ Καρ. Σερβίας και Κολοκοτρώνη) http://tinyurl.com/pf6trlj,
5. Γκάζι (βράδυ) http://tinyurl.com/prew8me,
6. Λυκαβηττός http://tinyurl.com/qxfubk8 ,
7. κτίρια και graffiti επί της οδού Πειραιώς http://tinyurl.com/p4urx9f ,
8. Λόφος Φιλοπάππου / Αρεοπαγίτου http://tinyurl.com/np2a8vb ,
9. Φλοίσβος http://tinyurl.com/nv83rnr
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια για το iCharleston Athens. Έχουν προηγηθεί τόσο ομαδικές (2013) όσο και μεμονωμένες (2014), ενώ και άλλες πόλεις, όπως ο Βόλος, έχουν στο ενεργητικό τους τέτοιο project. Οι εποχές που διανύουμε, από μόνες τους «δείχνουν» ότι «μαζί μπορούμε περισσότερα». 😉
Το iCharleston the World είναι πρωτοβουλία των Swingjammerz Montpellier, ενός είδους κολλεκτίβας μερικών από τους πιο δημοφιλείς διδάσκοντες lindy hop παγκοσμίως. Στον κατάλογο των πόλεων συναντά κανείς Σαν Φρανσίσκο, Κίνγκστον, Νέα Υόρκη, Λος Αντζελες, Σάο Πάολο, Στοκχόλμη, Μαδρίτη, Βέρνη, Άαχεν, Μόσχα, Βερολίνο, Βιέννη, Σόφια, Οδησσός, Ταϊβάν: τον κόσμο όλο.
Ακολουθούν βίντεο από ορισμένες πόλεις.
Σαν Φρανσίσκο
Κίνγκστον
Βερολίνο
«Ανοίγουν» οι εγγραφές για δύο workshops εντός του 2015
Δευτέρα 31/8 στις 17.00 το απόγευμα και Τρίτη 1η/9 στις 11.00 π.μ. ανοίγουν ηλεκτρονικά οι εγγραφές για δύο πολυαναμενόμενα workshops με τους Ali Taghavi & Katja Uckermann στις 9/10 – 12/10 που επισκέπτονται για δεύτερη φορά την Ελλάδα μετά το 2013, και Max Pitruzella & Pamela Gaizutyte στις 21 και 22/11. Τα διοργανώνουν ο Αυγουστίνος και η Βάσια και η Art Variations αντίστοιχα. Περισσότερες πληροφορίες για το κόστος και τα επίπεδα διδασκαλίας, προσεχώς.

Ιφιγένεια Διαμάντη

Copyright: Ιφιγένεια Διαμάντη / Swing in Greece – All Rights Reserved ©