Παρασκευο-Σαββατο-Κυριακο-Δευτερο μαθησιακης αντοχης και χορευτικου ξεφαντωματος

Δύο μεγάλα σεμινάρια με ξένους, διακεκριμένους στο είδος τους διδάσκοντες, συμπίπτουν αυτό το Παρασκευοσάββατο 15/5 και 16/5/2015. William και Maeva, Thomas και Alice. Ποιοι είναι αυτοί; Πρόκειται για τους Γάλλους William Mauvais και Maeva Truntzer, καθώς επίσης τους Thomas Blacharz και Alice Mei. Συνηθίζεται τα διδασκαλικά χορευτικά ζεύγη να αποκαλούνται διεθνώς με τα μικρά τους ονόματα. Κάπως σαν τον Μιμίκο με τη Μαίρη, αλλά δίχως την τραγική κατάληξη.

(Ώρες και ημέρες μαθημάτων στο τέλος του κειμένου).

Οι πρώτοι είναι διακεκριμένοι και βραβευμένοι στο είδος του Boogie Woogie και έρχονται στην Αθήνα προσκεκλημένοι της ομάδας εκμάθησης rock’n’roll, Rollin’ Foxes. 

Οι δεύτεροι είναι επίσης διακεκριμένοι και βραβευμένοι στο είδος του Lindy Hop και επισκέπτονται την Αθήνα προσκεκλημένοι του Αυγουστίνου (Τραν) και της Βάσιας (Παναγιώτου), ενός διδασκαλικού χορευτικού διδύμου προερχόμενου από τη «δεξαμενή» των αρχικών μεγάλων σχολών lindy hop στην Αθήνα, οι οποίοι εδώ και δυόμιση χρόνια δραστηριοποιούνται και στο διδασκαλικό σκέλος του lindy hop, στον χώρο Danzarin. Έχουν βαθύ ενδιαφέρον για το χορευτικό αυτό είδος το οποίο παρακολουθούν από το 2010 και το 2009 αντίστοιχα, επισκέπτονται φεστιβάλ στο εξωτερικό για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και φαίνεται να αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν. Πρόσφατα, μάλιστα, η Βάσια κέρδισε τη 2η θέση στον Jack and Jill διαγωνισμό (τα χορευτικά ζεύγη προκύπτουν από τυχαίο συνδυασμό, όχι προαποφασισμένο, δε γνωρίζει ο ένας «χορευτικα» τον άλλο) στο Prague Spring Swing Festival 2015. Στη διοργάνωση του «Thomas and Alice – Lindy Hop & Authentic Jazz» workshop συνεργάζονται δύο ακόμη ενεργά μέλη της σκηνής του lindy hop στην Αθήνα, η Ειρήνη Χανιά και ο Ορέστης Μαντέλλος.

Το χορευτικό δίδυμο William Mauvais και Maeva Truntzer έρχονται 15/5 και 16/5/2015 στην Αθήνα για σεμινάριο Boogie Woogie, προσκεκλημένοι των Rollin' Foxes.

Το χορευτικό δίδυμο William Mauvais και Maeva Truntzer έρχονται 15/5 και 16/5/2015 στην Αθήνα για σεμινάριο Boogie Woogie, προσκεκλημένοι των Rollin’ Foxes.

Τα μαθήματα του «Let’s Boogie Woogie with William and Maeva» θα πραγματοποιηθούν στη σχολή χορού Cumana Dance (Κωνσταντινουπόλεως 38, Γκάζι, Μετρό «Κεραμεικός», κοντά στο παλιό «Alley Cat» παράλληλα με τις γραμμές του ΟΣΕ), χώρος γνωστός από προηγούμενα σεμινάρια σχετικών ειδών που έχει διοργανώσει εκεί η ART Variations, και περιλαμβάνει δύο πάρτυ: ένα «γνωριμίας» με τον William και τη Maeva την Παρασκευή 15/5 στις 22.30 με ελεύθερη είσοδο στο μπαρ Blue Fox, τη «φωλιά» των Rollin’ Foxes, αμέσως μετά το δίωρο μάθημα που προηγείται στις 20.00 για το επίπεδο Α. Το δεύτερο, κεντρικό πάρτυ του σεμιναρίου θα γίνει το Σάββατο 16/5 στις 21.00 στο Old City Co (Πατησίων 99) με είσοδο 5 € με μπύρα ή κρασί. Για τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο, η είσοδος είναι δωρεάν με την επίδειξη της κάρτας του σεμιναρίου και δήλωση ονοματεπώνυμου στην είσοδο. (Το Old City Co, στο οποίο έγινε πρόσφατα πάρτυ από τους Athens Lindy Hop, είναι η πάλαι ποτέ Στοά Cooper της οδού Πατησίων, κοντά στη διασταύρωση με την οδό Κοδριγκτώνος και αρκετά χρόνια πριν, εκεί είχε πραγματοποιηθεί ένα από τα πρώτα Snowball των Athens Swing Cats). Τα δίωρα μαθήματα του Σαββάτου ξεκινούν στις 10.00 το πρωί για το Επίπεδο Β και στις 12.00 το μεσημέρι για το Επίπεδο Γ. Θέσεις έχουν κλείσει.

Θάνος Δασκαλόπουλος με σόλο tap! 

daskalopoulos-tap

Ο σπουδαίος κλακετίστας και body musician Θάνος Δασκαλόπουλος είναι guest στο Thomas and Alice workshop party στο Cine Κεραμεικός το Σάββατο 16/5/2015, στις 22.30.

Δύο είναι και τα πάρτυ του σεμιναρίου με τον Thomas και την Alice. Το κεντρικό, μεγάλο πάρτυ θα γίνει το Σάββατο 16/5 στις 22.30 στο Cine Κεραμεικός (Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος 13, Κεραμεικός, Μετρό «Μεταξουργείο»), στη δεύτερη, χωρητικότητας πεντακοσίων ατόμων, αίθουσα του χώρου. Η είσοδος θα
κοστίζει 7 €.

Το πρόγραμμα της βραδιάς αναμένεται πλούσιο. Ο Thomas και η Alice θα παρουσιάσουν ένα social lindy hop act υπό τους ήχους των The Dead Hoofers, swing μπάντας που βρίσκεται στην αρχή της σταδιοδρομίας της, δραστηριοποιείται για την ώρα στην Αθήνα και έχει καταστεί ιδιαίτερα αγαπητή στους χορευτές της πόλης.

Υπό τους ήχους τους θα χορέψει αυτοσχεδιαστικό σόλο tap (κλακέτες) ο Θάνος Δασκαλόπουλος, ο σημαντικότερος κλακετίστας και body musician αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα, συνδημιουργός του χώρου Playground στον Βοτανικό, με τη Γιώτα Πεκλάρη και τον Πέτρο Κούρτη. «Τί γυρεύουν οι κλακέτες στο swing;» ίσως αναρωτηθούν αναγνώστες. Οι κλακέτες και η jazz είναι αδερφοξάδερφα και συγκοινωνούντα δοχεία. Στοιχεία, καθώς και βήματά τους, ενσωματώνονται σε σόλο χορογραφίες που μαθαίνουν σταδιακά όσοι ξεκινούν μαθήματα lindy hop ή authentic jazz. Επίσης, μαθήματα tap έχουν αρχίσει να παρακολουθούν ορισμένοι lindy hoppers, διανθίζοντας και εμπλουτίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη χορευτική τους έκφραση. Ο Θάνος Δασκαλόπουλος έχει στο παρελθόν φιλοξενηθεί για μαθήματα tap τόσο από τους Athens Swing Cats όσο και από τους Athens Lindy Hop και τους Lindy Hop Greece.

thomasandalice-party

Μουσικά, το σκέλος των dj-ικών σετ θα καλύψει ο Γιώργος Αποστολάς, υπερ-δραστήριο μέλος της ελληνικής σκηνής του lindy hop, αυθεντία στο μουσικό είδος της swing jazz αλλά και της jazz γενικότερα, κάτι σαν wiki της jazz, το ήμισυ του δι-οργανωτικού διδύμου ιδιαίτερα αγαπημένων πάρτυ και εκδρομών The Swingouts, εσχάτως δραστηριοποιούμενος και στο διδασκαλικό σκέλος του lindy hop ως «Swing That Thing» με την επίσης δραστήρια lindy hopper Ελένη Χρυσίδου (ναι, όλα αυτά πρέπει να τα διαβάσετε με μία ανάσα), «πρωτεργάτης» μαζί με τον Κωνσταντίνο Χράπαλο των «Σουίνγκ Κιντς», της εβδομαδιαίας ατζέντας εκδηλώσεων γύρω από το swing και το rock’n’roll στο Facebook. Τα Σουίνγκ Κιντς, μάλιστα, χθες 13/5/2015 έσβησαν τρία κεράκια!

Δηλώστε συμμετοχή

Το κεντρικό πάρτυ του Σαββάτου με τον Thomas και την Alice περιλαμβάνει και χορευτικό διαγωνισμό Jack and Jill με ελκυστικά δώρα. Όπως προαναφέρθηκε, στο είδος αυτό, τα χορευτικά ζεύγη προκύπτουν από τυχαίο συνδυασμό, όχι προαποφασισμένο, δε γνωρίζει ο ένας «χορευτικά» τον άλλο. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται εδώ http://docs.google.com/forms/d/1FHPzR_iQQHJXgbqMkoVv5M_ahv9qjc8IRHFfk_5RRAU/viewform

Οι θέσεις για followers είναι περιορισμένες. Όσες και όσοι δηλώσουν, θα πρέπει να βρίσκονται στο Cine Κεραμεικός στις 22.00.

Τα δώρα:

jackandjill-gifts 2 Full Week Party Passes για το μεγαλύτερο lindy hop festival στον κόσμο, το Herräng Dance Camp (goo.gl/gB3rYb) που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στην ομώνυμη σουηδική πόλη. Η Σουηδία ως χώρα θεωρείται κάτι σαν τη «Μέκκα» του ευρωπαϊκού lindy hop. Η παρακολούθηση μαθημάτων στο εν λόγω festival είναι κάτι σαν απώτερος στόχος (ή και καϋμός, ένεκα κόστους) για τους διδασκόμενους lindy hop.

– 1 Weekend Pass για το Swing & Swim – The Lindy Hop Summer Camp in Greece: To Weekend Pass περιλαμβάνει 8 ώρες μάθημα το ΣΚ, όλα τα 7 πάρτυ της εβδομάδας και special side events!(http://www.swingandswim.gr/). Το Swing and Swim είναι το μεγαλύτερο ετήσιο φεστιβάλ στην Ελλάδα, πραγματοποιείται το πρώτο μισό του Ιουνίου από τους Lindy Hop Greece, εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενους και χρονικά πρωτεργάτες της εγχώριας lindy hop σκηνής. Δάσκαλοι από το εξωτερικό, live μπάντες και μαθητευόμενοι χορευτές μαθαίνουν και περνάνε ζάχαρη στην εκπληκτική παραλία και κάμπινγκ του Αρμενιστή στη Χαλκιδική.
– 2 Passes (για δύο τμήματα) για το επόμενο σεμινάριο που διοργανώνουν ο Αυγουστίνος και η Βάσια, με τους Ali & Katja στις 9, 10 & 11 Οκτωβρίου 2015.
– 1 Pass (για δύο τμήματα) για το σεμινάριο που διοργανώνει η ART Variations με ένα χορευτικό ζευγάρι που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα: Max Angelo Pitruzzella & Pamela Gaizutyte στις 20, 21 & 22 Νοεμβρίου 2015

Τα δώρα προσφέρουν το Herrang Dance Camp, ο Άλεξ Μαρίνης (Lindy Hop Greece) – Swing n’ Swim και η Μέγκυ Παπαγεωργίου (ART Variations).

Στον χώρο του Cine Κεραμεικός θα λειτουργεί από τις 21.00 μπαζάαρ με είδη σε στυλ vintage.

Μπλε Παπαγάλος

Δεύτερο και κάπως σαν «αποχαιρετιστήριο πάρτυ χαλάρωσης» θα γίνει μετά το πέρας και των τελευταίων μαθημάτων τη Δευτέρα 18/5 στις 22.00 στον Μπλε Παπαγάλο στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, με ελεύθερη είσοδο και μουσική από τη Ρένα Τσαγγαίου ή Miss Shorty Long, επίσης ιδιαίτερα αγαπητή dj στον χώρο. Η Ρένα είναι εικαστικός, απόφοιτος της ΑΣΚΤ, χορεύει lindy hop τα τελευταία χρόνια και το 2013 γύρισε και μοντάρισε το βίντεο Frankie 99 για την ενενηκοστή ένατη επέτειο γενεθλίων του πατέρα του Lindy Hop, Frankie Manning με μέλη της αθηναϊκής σκηνής να χορεύουν και να εμφανίζονται. Αυτήν την περίοδο και έως και την Κυριακή 7/6 λειτουργεί έκθεσή της με θέμα “Reversing the Gaze” στον χώρο του “Άστυ 68” (Κωνσταντινουπόλεως 68, Γκάζι).

Ποιοι είναι οι δάσκαλοι

William & Maeva

(Δανειζόμαστε στοιχεία από την περιγραφή του facebook event των Rollin’ Foxes): Καταγόμενοι και οι δύο από τη νότια Γαλλία, ο William Mauvais και η Maeva Truntzer συναντήθηκαν στις χορευτικές πίστες, όπου συναγωνίζονταν, μόλις 14 ετών. Έχοντας αφιερώσει πολλά χρόνια στο Boogie Woogie και έχοντας στεφθεί πρωταθλητές WRRC κόσμου τέσσερις φορές (2005, 2008, 2009, και 2010), αποφάσισαν το 2011 να στρέψουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στο Lindy Hop, χωρίς φυσικά, να ξεχάσουν τους αγαπημένο στυλ. Κέρδισαν πολλά πρωταθλήματα Lindy Hop, ήδη από την πρώτη τους χρονιά: Camp Jitterbug (Σιάτλ), Lindy Showdown (Νέα Ορλεάνη), ΕΑΑΑ (Βαρκελώνη), Boston Tea Party. Έχουν στυλ, ταλέντο, δημιουργικότητα και αυθεντικότητα. Σήμερα, διδάσκουν σε χορευτικά γεγονότα διεθνώς. Η ικανότητά τους να παραμείνουν πιστοί στην ταυτότητά τους τους κάνει να ξεχωρίζουν. Εδώ και πέντε χρόνια διδάσκουν και μοιράζονται το πάθος τους σε όλο τον κόσμο, ως πραγματικοί επαγγελματίες, διαγωνιζόμενοι και showmen.

Boogie Woogie

«Ο όρος Boogie woogie αναφέρεται εξίσου σε μουσική και χορό. Η μουσική boogie woogie αποτελεί ένα αφρο-αμερικάνικο παρακλάδι της blues μουσικής. Άνθισε κατά τις δεκαετίες του ’30 και του ’40 αλλά οι ρίζες της φτάνουν στο μακρινό 1870. Φημίζεται για την πολύ μεγάλη ταχύτητα και το χαρακτηριστικό πιάνο της, επηρεάζοντας κι άλλα είδη, όπως το swing, το rockabilly, το jump blues και το rock ‘n’ roll.
Ο χορός boogie woogie γεννήθηκε στη Γερμανία κατά τη δεκαετία του 1980 και έκτοτε διαδόθηκε στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Βασίζεται στο rock ‘n’ roll του 1950 και αποτελεί το σύγχρονο εκπρόσωπό του σε όλον τον κόσμο. Χορεύεται σε μουσική boogie woogie και rock ‘n’ roll και χαρακτηρίζεται από την πολύ γρήγορη και θεαματική κίνηση των ποδιών. Σήμερα, το boogie woogie περιλαμβάνεται στους swing χορούς και διακρίνεται σε κοινωνικό και διαγωνιστικό».

Thomas & Alice

thomas-and-alice-avgoustinos-vasia

Από την Παρασκευή 15/5 έως και τη Δευτέρα 18/5 πραγματοποιείται το σεμινάριο Lindy Hop και Authentic Jazz με τους Thomas και Alice.

(Δανειζόμαστε στοιχεία από την περιγραφή του facebook event): «Ο Thomas Blacharz είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους χορευτές στον κόσμο αυτήν τη στιγμή. Το ιδιαίτερο, προσωπικό στύλ του, το πώς αξιοποιεί δημιουργικά τον ρυθμό, καθώς και η ελεύθερη κίνησή του τον κατατάσσουν στους πιο συναρπαστικούς σύγχρονους lindy hop χορευτές και δασκάλους.

Η Alice Mei χορεύει από 4 χρονών. Έχοντας περάσει από το μπαλέτο κι έχοντας δοκιμάσει αφρικανικούς χορούς και φλαμένκο ανακάλυψε τη μεγάλη της αγάπη: το lindy hop. H Alice αγαπάει το social dancing και γι’ αυτό επιμένει να κρατάει τον χορό της απλό, φυσικό και με έμφαση στο ρυθμό. Αυτό προσπαθεί να περάσει και στα μαθήματά της.

Μαζί συνθέτουν ένα από τα πιο δημιουργικά, ευχάριστα και πλεον πολυβραβευμένα σύγχρονα lindy hop ζευγάρια».


Πρόγραμμα μαθημάτων και πάρτυ

William and Maeva

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/5/2015

Cumana Dance (Κωνσταντινουπόλεως 38, Γκάζι, Μετρό «Κεραμεικός»)

Επίπεδο Α: 20.00 – 22.00

Πάρτυ

Blue Fox Bar (Ασκληπιού 91, Νεάπολη Εξαρχείων)

22.00, είσοδος ελεύθερη

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/5/2015

Cumana Dance (Κωνσταντινουπόλεως 38, Γκάζι, Μετρό «Κεραμεικός»)

Επίπεδο Β: 10.00 – 12.00

Επίπεδο Γ: 12.00 – 14.00

Πάρτυ

Old City Co (Πατησίων 99, είσοδος 5 € με μπύρα ή κρασί. Για τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο, η είσοδος είναι δωρεάν με την επίδειξη της κάρτας του σεμιναρίου και δήλωση ονοματεπώνυμου στην είσοδο).

Thomas and Alice

Τα μαθήματα θα γίνουν σε έναν νέο για τους lindy hoppers χώρο, το Athens Ballet Center (Γ΄Σεπτεμβρίου 144 και Πιπίνου, Β’ όροφος, ΗΣΑΠ «Βικτώρια», πρόσβαση με λεωφορείο και τρόλλεϋ στάση «Αγγελοπούλου»)

Πίνακας μαθημάτων και πάρτυ

Το πρόγραμμα των μαθημάτων και των πάρτυ για το σεμινάριο με τους Thomas και Alice 14/5 - 18/5/2015,

Το πρόγραμμα των μαθημάτων και των πάρτυ για το σεμινάριο με τους Thomas και Alice 15/5 – 18/5/2015. Πάρτυ Σαββάτου 16/5 στο Cine Κεραμεικός (Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος 13), πάρτυ Δευτέρας 18/5 στον Μπλε Παπαγάλο, πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο.

 Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνέντευξη του Θάνου Δασκαλόπουλου στο Swing in Greece

– Πατήστε εδώ για να δείτε τα βίντεο από το πρόσφατο Athens Tap Jam από τον Θάνο Δασκαλόπουλο στο Kreuzberg με προσκεκλημένο τον Max Pollak. Το Swing in Greece ήταν εκεί.

– Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνέντευξη των The Dead Hoofers στο Swing in Greece

– Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα για τον Γιώργο Αποστολά

Δείτε βίντεο

Ιφ. Διαμ.

Copyright: Ιφιγένεια Διαμάντη / Swing in Greece – All Rights Reserved ©

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s