Κι απο Απριλη, καλοκαιρι

Ξέρουν πώς να δημιουργούν όμορφη, «ζεστή» ατμόσφαιρα, για αυτό και τα πάρτυ τους είναι από τα πλέον δημοφιλή. Οι The Swingouts διοργανώνουν σήμερα το βράδυ, Σάββατο 18 Απριλίου 2015, στις 22.30, με ελεύθερη είσοδο, το τελευταίο «χειμωνιάτικο» πάρτυ τους για τη φετινή σαιζόν στο «Αθηναίων Πολιτεία». Ο Γιώργος Αποστολάς στις μουσικές επιλογές με τον Κωνσταντίνο Χράπαλο στη συνδιοργάνωση, περιμένουν όσους θέλουν να διασκεδάσουν με την ψυχή τους στη σαββατιάτικη έξοδό τους, στον επάνω όροφο του νεοκλασικού στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου (& Ακάμαντος 1).

Τελευταίο «χειμωνιάτικο» πάρτυ των The Swingouts, Σάββατο 18 Απριλίου 2015, 22.30, Θησείο, «Αθηναίων Πολιτεία». Είσοδος ελεύθερη.

Τελευταίο «χειμωνιάτικο» πάρτυ των The Swingouts, Σάββατο 18 Απριλίου 2015, 22.30, Θησείο, «Αθηναίων Πολιτεία». Είσοδος ελεύθερη.

Το σημερινό πάρτυ διοργανώνεται σχεδόν έναν μήνα μετά από το προηγούμενο, που έφερε ιδιαίτερη χροιά, καθώς φιλοξένησε για πρώτη φορά έναν μίνι διαγωνισμό στο χορευτικό είδος της solo jazz – charleston. Ήταν πολύ έντονο το αίσθημα του «όλοι μαζί», ανεξαρτήτως σχολών, χωρίς «ταμπέλες» ή «επιγραφές» και μια ενέργεια, σαν σπίθα, κάτι τέτοιο, σχεδόν χειροπιαστή. Όλοι μαζί.

Κατά τη φετινή σαιζόν, το είδος της authentic (ή vernacular) jazz που ξεκίνησε να διδάσκεται στην Αθήνα κατά την περσινή σαιζόν (2013-2014) από το project Athens Authentic Jazz Dance που «τρέχει» η με ευρωπαϊκές διακρίσεις στο είδος και στο lindy hop, Irene Ragusini, γνώρισε περαιτέρω άνθηση εντασσόμενο ως ξεχωριστό τμήμα στις δύο μεγάλες σχολές που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα (με αλφαβητική σειρά, Athens Lindy Hop και Athens Swing Cats), η «μαγιά» προσφέρθηκε για να διεξαχθεί ο προαναφερθείς διαγωνισμός. Δέκα κορίτσια και αγόρια που μαθαίνουν και εξασκούνται στο είδος, έλαβαν μέρος. Ήταν οι: Βασιλική, Έρικα, Χριστίνα, Κατερίνα, Δέσποινα, Μάρθα, Γεωργία, Μυρτώ, Δημήτρης, Αλέξανδρος. Τα δώρα μοιράστηκαν οι τρεις πρώτοι, ήτοι Βασιλική, Δημήτρης, Έρικα. Επρόκειτο για: α) ένα δωρεάν δίωρο ιδιαίτερο μάθημα από το Athens Authentic Jazz Dance, β) μία δωρεάν συμμετοχή στο authentic jazz σκέλος που περιλαμβάνεται στο επερχόμενο workshop με διδάσκοντες τους Thomas Blacharz και Alice Mei τον Μάιο (διοργάνωση Αυγουστίνος Τραν και Βάσια Παναγιώτου, η οποία μόλις κέρδισε επίσης διάκριση στο φεστιβάλ της Πράγας, Prague Spring Swing Festival 2015, δεύτερη στον Jack and Jill διαγωνισμό), γ) δωρεάν συμμετοχή στο δίωρο σκέλος slow lindy / blues του workshop με τους Patrick Szmidt και Natasha Ouimet που διοργάνωσε η Art Variations (Μέγκυ Παπαγεωργίου). Τέλος, όλοι οι διαγωνιζόμενοι κέρδισαν μία δωρεάν συμμετοχή στην εκδρομή που διοργάνωσαν οι The Swingouts στο Καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα.

Τα μουσικά κομμάτια στα οποία διαγωνίστηκαν ήταν τα εξής:

– ζέσταμα Milenberg Joys, Gordon Webster (το Swing in Greece δημοσιεύει τις διαθέσιμες στο YouTube εκτελέσεις που μπορεί να διαφέρουν από αυτές που ακούστηκαν στον διαγωνισμό)

2ο κομμάτι: Bourbon St. Parade – The Betty Bears

3ο κομμάτι: Sweet Georgia Brown – Hot Sugar Band

4ο (τελικός): I’ve found a new baby, το οποίο εκείνο το βράδυ ερμήνευσαν οι The Dead Hoofers. (Στη βραδιά «φιλοξενήθηκε» live-ικώς ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στην τρομπέτα).

Την κριτική επιτροπή απάρτιζαν οι αλλοτινοί μαθητές και νυν διδάσκοντες, Irene Ragusini (Athens Authentic Jazz Dance), Αυγουστίνος Τραν, Βάσια Παναγιώτου, (Danzarin), Ειρήνη Χανιά, Ελένη Χρυσίδου (Swing That Thing). Την παρουσίαση έκανε ο Γιάννης Οικονόμου, δραστήριος lindy hopper, μουσικός και έχων «χάρισμα» στην παρουσίαση.

Το πρώτο κομμάτι λογίζεται ως το «ζέσταμα» των διαγωνιζόμενων και δεν βαθμολογήθηκε. Στο δεύτερο κομμάτι χόρεψαν όλοι μαζί οι χορευτές ταυτόχρονα, ενώ στο τρίτο κομμάτι για κάποιες μουσικές φράσεις έμπαινε ο καθένας ξεχωριστά (spotlights) και προς το τέλος του κομματιού χόρεψαν πάλι όλοι ταυτόχρονα. Στο δεύτερο και στο τρίτο κομμάτι βασίστηκε η βαθμολογία των κριτών για την τελική τριάδα. Κριτήρια βαθμολογίας ήταν η μουσικότητα (musicality), η ευρηματικότητα, η φαντασία, η ενέργεια και η επικοινωνία των χορευτών με τη μπάντα και το κοινό. Οι τρεις χόρεψαν ξανά στο τρίτο κομμάτι για κάποιες μουσικές φράσεις ο καθένας ξεχωριστά και στο τέλος πάλι όλοι ταυτόχρονα. Στην τελική φάση, κριτής ήταν το κοινό: χειροκρότημα και επευφημίες. Όπως σημείωσαν σε ανάρτησή τους οι The Swingouts «‘Ολοι οι διαγωνιζόμενοι από τη στιγμή που τόλμησαν τη συμμετοχή τους σε κάτι καινούργιο για τη σκηνή μας, είναι νικητές και αξίζουν συγχαρητήρια και το χειροκρότημα».

Ιφ. Δ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s