Πρωτιες και swing-o-ski-swim και αλλα πολλα! Διαβαστε.

Lindy Hop Greece

swing-and-ski

Από το Swing and Ski το 2014. (φωτό: lindyhop.gr)

– Μέχρι την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου έχουν προθεσμία να δηλώσουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην κεφάτη εκδρομή για σκι και swing που διοργανώνουν οι Lindy Hop Greece το τελευταίο ΠΣΚ του Φεβρουαρίου και «έμπα» του Μαρτίου στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας στα Γρεβενά. Αναχωρήσεις θα γίνουν Παρασκευή 27/2 και Σάββατο 28/2, με επιστροφή την Κυριακή 1η/3. 

Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 77€ για το τριήμερο και 50€ για το διήμερο (μεταφορά με λεωφορείο, διαμονή στο ξενοδοχείο, τα πάρτυ, το δείπνο και το πρωινό). Το χιονοχορευτικό τριήμερο απευθύνεται σε όλους, όχι μόνο σε όσους χορεύουν lindy hop, διευκρινίζουν οι LHG. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

– Φεύγουμε από το σκι, πάμε για… θαλάσσιο σκι. Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για το 6ο Φεστιβάλ lhg-swing-and-swim-stSwing and Swim που διοργανώνουν οι LHG στο κάμπινγκ Αρμενιστής στη Χαλκιδική: 8 – 14/6/2015, σύντομα θα ξεκινήσουν οι εγγραφές, ενώ δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί η σύνθεση διδασκόντων από το εξωτερικό. Το Swing and Swim είναι, μέχρι στιγμής, η «κορωνίδα» των εγχώριων φεστιβάλ swing, το μεγαλύτερο σε διάρκεια, με συμμετοχές διδασκόντων και διδασκομένων και από το εξωτερικό. Πέρυσι, μάλιστα, παρευρέθησαν δύο θρύλοι του είδους, η Norma Miller και η Dawn Hampton, και συγκαταλέγεται ως επιτυχία στο ενεργητικό των LHG. Πρόκειται για μια εβδομάδα που συνδυάζει «πρόωρες διακοπές», τρόπον τινά, με μαθήματα χορού το πρωί έως νωρίς το απόγευμα, μπάνιο στην εκπληκτική αμμουδερή παραλία, ύπνο σε σκηνές ή τροχοβίλες, κοινωνικοποίηση, κλπ. Το παρεΐστικο κλίμα διαμορφώνεται από τη μετάβαση ακόμα, καθώς παρέες – παρέες ανεβαίνουν από Αθήνα αλλά και από αλλού, «τσοντάροντας» τις βενζίνες για διόδια, καταναλώνοντας homemade περιεχόμενα τάπερ / αλουμινόχαρτων, a.k.a. κεφτεδάκια, σπανακοτυροπιτάκια, σάντουιτς και δε συμμαζεύεται, κάνοντας στάσεις για ξεκούραση ή τσιμπολόγημα / answer Nature calls, κλπ. ή επιλέγοντας τον σιδηρόδρομο! Yay!

– Σαν παν στην Καλαμάτα κι ερθούν με το καλό, θα ‘χουν διδάξει και εκεί του lindy hop τον χορό. ΜέχριScreen shot 2015-02-21 at 15.38.58 την… μακρινή -σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη- Μεσσηνία επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους οι LHG, ξεκινώντας μαθήματα το ερχόμενο Σάββατο, 28/2 στις 19.30 στη σχολή Mi Alegria με τον Michael Widmer. Ο Michael είναι ένας από τους συνιδρυτές του Lindy Hop Greece. Όπως αναφέρουν οι LHG στην ιστοσελίδα τους, είναι ο άνθρωπος που έφερε το swing στην Ελλάδα. Η ένθετη εικόνα screenshot από εκεί, προσφέρει περισσότερες πληροφορίες. Δηλώσεις συμμετοχής στο lindyhopkalamata@gmail.com

Βλαδίμηρος Ράζουμοφ

Ζώντας και δείχνοντας τη μαγεία του να χορεύεις lindy hop¨Ο Βλαδίμηρος Ράζουμοφ σε υπαίθρια εκδήλωση (φωτό: Ποντίκι που γίνεται Αρουραίος)

Ζώντας και δείχνοντας τη μαγεία του να χορεύεις lindy hop¨Ο Βλαδίμηρος Ράζουμοφ σε υπαίθρια εκδήλωση (φωτό: Ποντίκι που γίνεται Αρουραίος)

– Νέο τμήμα στη Θεσσαλονίκη ξεκινά ο γλυκός Βλαδίμηρος, ο «ευγενής «εργάτης» του swing». Διαβάστε τη συνέντευξή του στο Swing in Greece εδώ. Το νέο τμήμα ξεκινά την Τρίτη 24/2 στις 21.00 στη σχολή χορού Etnia DC στην Καλαμαριά με ανοιχτό δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα. Πληροφορίες στα τηλ. 6978 338 648 και 6980 571 861

Art Variations Workshop

– Στη διεύθυνση artvariations@yahoo.gr μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενοι για το workshop που δίνει βάρος στις εναέριες φιγούρες με τους Patrick και Natasha, «The Strictly Aerials Workshop». Ποιοί είναι αυτοί; Διαβάστε τη συνέντευξή τους στο Swing in Greece 

Around the Back aerial φιγούρα από τον Patrick και τη Νatasha (φωτό: patrickandnatasha.com)

Around the Back aerial φιγούρα από τον Patrick και τη Νatasha (φωτό: patrickandnatasha.com)

για να ενημερωθείτε. Είχαν έρθει τον περασμένο Σεπτέμβριο. Εκ νέου προσκεκλημένοι της Art Variations, θα διδάξουν στις 3/4, 4/4 και 5/4. Ακολουθεί το περιεχόμενο:

1. The Slingshot Aerial (1 ώρα)

2. The Around the Back Aerial (1 ώρα)
(Τα 1 & 2 είναι τα aerials που δίδαξαν οι Patrick & Natasha στο σεμινάριο του Σεπτεμβρίου. Για όσους τα έχασαν ή για όσους θέλουν να τα κάνουν επανάληψη. Για να δηλώσετε το 2, συνιστάται να έχει προηγηθεί το 1)
3. Aerial Choreography (2 ώρες) – έχει σχεδόν κλείσει – μία χορογραφία με πολλά aerials, κατάλληλη για αρχάριους και προχωρημένους.
4. Aerial II (1 ώρα και 30 λεπτά) – ένα απαιτητικό και εντυπωσιακό aerial για αρχάριους και προχωρημένους.
5. Slow Lindy/Blues (1 ώρα και 30 λεπτά)
6. Collegiate Shag (1 ώρα και 30 λεπτά)

Για τα Aerials μόνο, οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν οπωσδήποτε ως ζευγάρι διότι δεν θα γίνονται αλλαγές χορευτικών παρτεναίρ και συνιστάται να τα εκτελέσουν με κάποιον/κάποια με τον οποίο νιώθουν ασφάλεια/άνετα/οικεία/εμπιστοσύνη.

Τιμές:

1 ώρα —> 15 ευρώ
1 ώρα και 30 λεπτά —> 20 ευρώ
2 ώρες —> 26 ευρώ
2 ώρες και 30 λεπτά —> 32 ευρώ
3 ώρες —> 37 ευρώ
3 ώρες και 30 λεπτά —> 42 ευρώ
4 ώρες —> 47 ευρώ
4 ώρες και 30 λεπτά —> 51 ευρώ
5 ώρες —> 55 ευρώ
5 ώρες και 30 λεπτά —> 59 ευρώ
6 ώρες —> 63 ευρώ
6 ώρες και 30 λεπτά —> 66 ευρώ

7 ώρες —> 69 ευρώ

7 ώρες και 30 λεπτά —> 72 ευρώ
8 ώρες —> 75 ευρώ
8 ώρες και 30 λεπτά —> 77 ευρώ

Athens Lindy Hop

alh-rock-that-swing-2015-nikos-mariangela-maria-nefeli-alex

Νίκος Μαστιχιάδης, Μαριάντζελα Σαλίχου, Μαρία – Νεφέλη Αμπατζή, Αλέξανδρος Παλαμήδης, «ασπροπρόσωπη» η «αποστολή» των Athens Lindy Hop στο Rock That Swing Festival 2015.

Πολλά πολλά και ένθερμα από καρδιάς συγχαρητήρια και χειροκρότημα για τους Athens Lindy Hop που κατέκτησαν την 1η θέση στον διαγωνισμό slow dancing / blues στο Φεστιβάλ Rock That Swing που διεξήχθη πρόσφατα στο Μόναχο, καθώς και για τη συνολική εκπροσώπηση της Ελλάδας σε έναν τέτοιο χώρο. Το εν λόγω φεστιβάλ συμπλήρωσε φέτος δέκα χρόνια ζωής και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στην Ευρώπη. Η Μαρία – Νεφέλη Αμπατζή και ο Αλέξανδρος Παλαμήδης (αριστερά, αρχικά σε δεύτερο πλάνο στο πρώτο από τα δύο βίντεο που ακολουθούν, από το 2’00» περίπου, έρχονται σε πρώτο πλάνο) «ανέβασαν» τους ALH στο ψηλότερο σκαλί στον εν λόγω επιμέρους διαγωνισμό. Παράλληλα, η Μαριάντζελα Σαλίχου με τον Νίκο Μαστιχιάδη έφεραν εις πέρας μια απαιτητική shag χορογραφία στο λεγόμενο «Show of the Champions» (αναζητήστε την ξανθή κόμη και το ανοιχτό γκρί κοστούμι, περίπου στο μέσον του συνόλου των χορευτών). Τί εστί «Show of the Champions»; Αποτελεί μέρος της μίας από τις δύο βραδιές εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, της επονομαζόμενης Jamboree Ball και διεξήχθη στο Deutsches Theater (Ντόιτshες Τεάτερ) στο Μόναχο. Τη shag χορογραφία είχαν σχεδιάσει οι Αμερικανοί Steven Sayer και Chandrae Roetting, από τους καλύτερους στον κόσμο στο είδος, οι οποίοι πρόσφατα βρέθηκαν στην Αθήνα για workshop ώς προσκεκλημένοι των Athens Lindy Hop. Oι ALH είναι μέλη της ευρωπαϊκής ομάδας shag του Steve και της Chanzie. Φουλ πρόγραμμα για τους συμπατριώτες μας, διαγωνισμοί, διδασκαλία lindy hop για τη Μαριάντζελα μαζί με τον προαναφερθέντα κ. Sayer: και εις ανώτερα. Συγχαρητήρια, και του χρόνου! Θα πρέπει να τονιστεί σε αυτό το σημείο, πως είναι ευχάριστο να βλέπουμε ότι δάσκαλοι και από τις τρεις μεγάλες σχολές lindy hop στην Ελλάδα, καθώς και αλλοτινοί μαθητές τους, διδάσκουν στο εξωτερικό: Irene Ragusini (πρώτη θέση στο European Swing Dance Championship 2013), Lindy Hop Greece (Αλέξανδρος Μαρίνης, Χριστίνα Λουκάκη), Athens Swing Cats (Ζοζεφίν Γιαννακοπούλου, Ben Librojo), Athens Lindy Hop (Μαριάντζελα Σαλίχου). Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε. 😉

Thomas and Alice workshop

Μέσα στην τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εγγραφές για το πολυαναμενόμενο σεμινάριο που διοργανώνουν ο Αυγουστίνος και η Βάσια στις 15/5, 16/5, 17/5. Για όσους δεν ξέρουν τί εστί Thomas Blacharz and Alice Mei, ιδού μια πρώτη, απίστευτη γεύση.

Ιφιγένεια Διαμάντη

Copyright: Ιφιγένεια Διαμάντη / Swing in Greece – All Rights Reserved ©