Νέοι, ενθουσιώδεις και με πάθος, από την Ευρώπη στην Αθήνα

Μόλις 22 και 27 ετών αντίστοιχα, η Tatiana Udry και ο Jean – Baptiste Mino επισκέπτονται γεμάτοι ενθουσιασμό για πρώτη φορά την Ελλάδα, με αφορμή το σεμινάριο / workshop που διοργανώνουν οι ART Variations, με guest δασκάλους, τον Tony Jackson και την Irene Ragusini στις 16/1, 17/1 και 18/1.

«Με τον Jb χορεύουμε μαζί εδώ και μια δεκαετία. Τότε συναντηθήκαμε», εξηγεί η Τατιάνα, που ανέλαβε να απαντήσει για λογαριασμό και των δυο. Έκτοτε και λίγα χρόνια αργότερα, στα 17 της,

Η Tatiana Udry και ο Jb Mino σε στιγμιότυπο από χορογραφία τους για το Frankie 100.

Η Tatiana Udry και ο Jb Mino σε στιγμιότυπο από χορογραφία τους για το Frankie 100.

ξεκίνησαν να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο και να διδάσκουν lindy hop. Μέχρι τότε, ο Jb δεν είχε χορέψει ξανά. «Προτού καταλήξουμε στο swing, περάσαμε από το ακροβατικό ροκ εν ρολ, τη σάλσα και άλλα, και περίπου δύο χρόνια αργότερα, ξεκινήσαμε διαγωνιστικά σε ballroom. Τότε, περίπου, ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε lindy hop, κάτι που μας οδήγησε να αφήσουμε τα διαγωνιστικά των ballroom και να στραφούμε εξολοκλήρου στο swing». Η Τatiana μαθαίνει χορό από την ηλικία των πέντε ετών. Έχει κάνει μπαλέτο και μοντέρνα τζαζ έως τα δώδεκά της, ενώ σε ό,τι αφορά την προϊστορία της, έχει κάνει σπουδές λογιστικής. Ο Jb, από την πλευρά του, έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική τοπίου.

Καθοριστική στιγμή για τη σχέση τους με τον κόσμο του swing και του lindy hop ήταν όταν είδαν ένα βίντεο με τον Andy Spitz και την Christelle De Cruz, ένα χορευτικό ζευγάρι του εν λόγω χώρου με δραστηριότητα στο Βέλγιο, το οποίο και τους εντυπωσίασε. Τότε επικοινώνησε με τον Andy ο Jb και ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα μαζί του. Πριν από έξι χρόνια, ο Jb μετακόμισε στο Montpellier για να μάθει αλλά και να δώσει μαθήματα με τον Thomas Blacharz και ένα χρόνο αργότερα ακολούθησε και η Tatiana. Το σχήμα όπου διδάσκουν ονομάζεται Swingjammerz Montpellier.

«Μας αρέσει αυτό που κάνουμε, το διασκεδάζουμε, και προσπαθούμε όσο το δυνατόν να εξασκούμαστε. Αν πραγματικά απολαμβάνεις αυτό που κάνεις και έχεις πάθος για αυτό, νομίζω από μόνο του σε οδηγεί να γίνεις καλός σε αυτό. Φυσικά, χρειάζεται και εξάσκηση. Προσωπικά, εκτιμώ ότι η καλύτερη γίνεται στην πίστα», υπογραμμίζει η Tatiana.

Τα συνεχή ταξίδια ανά τον κόσμο δεν τους αφήνουν πολλά περιθώρια να χαρούν τα μέρη που επισκέπτονται. «Κάθε Σαββατοκύριακο βρισκόμαστε και σε διαφορετικό μέρος, το πρόγραμμά μας είναι φουλ. Πολλές φορές επισκεπτόμαστε πανέμορφες πόλεις, τις οποίες δεν προλαβαίνουμε να δούμε».

Τί θα μας δείξουν στο σεμινάριο; Lindy Hop, Partner Charleston και Αuthentic Jazz.

The Vintage Thriller Party στο Μαρούσι

“Nosferatu” του Φρίντριχ Μούρναου, “Το εργαστήρι του δρος Καλιγκάρι” του Ρόμπερτ Βήνε είναι μερικά παλαιά κινηματογραφικά θρίλερ που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τον προαιρετικό-

Vintage Thriller το προαιρετικό θέμα ανάλογης ενδυματολογικής αμφίεσης του swing πάρτυ του εν λόγω σεμιναρίου, το Σάββατο 17/1 στο Cuba Libre στο Μαρούσι. Στιγμιότυπο από το κλασσικό θρίλερ του , "Nosferatu", χαρακτηριστικό δείγμα εξπρεσσιονιστικού κινηματογράφου, σε σκηνοθεσία  Φρίντριχ Μουρνάου, με τον Μαξ Σρεκ στον ρόλο του Κόμη Όρλοκ. Βασίζεται στον Κόμη Δράκουλα του Μπραμ Στόουκερ.

Vintage Thriller το προαιρετικό θέμα ανάλογης ενδυματολογικής αμφίεσης του swing πάρτυ του εν λόγω σεμιναρίου, το Σάββατο 17/1 στο Cuba Libre στο Μαρούσι. Στιγμιότυπο από το κλασσικό θρίλερ, «Nosferatu», χαρακτηριστικό δείγμα εξπρεσσιονιστικού κινηματογράφου, σε σκηνοθεσία Φρίντριχ Μουρνάου, με τον Μαξ Σρεκ στον ρόλο του Κόμη Όρλοκ. Βασίζεται στον Κόμη Δράκουλα του Μπραμ Στόουκερ.

ενδυματολογικό κώδικα του “Vintage Thriller Swing Party” που συνοδεύει το προαναφερθέν workshop το Σάββατο 17/1 στο Cuba Libre Ballroom στις 22.00 στο Μαρούσι (Λ. Κηφισίας 215, έναντι Άλσους Συγγρού). Το πάρτυ (είσοδος: 4 €) θα έχει live από τους The Dead Hoofers και μουσική από τον Dj Γιώργο Αποστολά. Ανάμεσα στο practice όσων θα έχουν δείξει τη δεύτερη μέρα του σεμιναρίου οι ξένοι διδάσκοντες, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για την πιο επιτυχημένη αμφίεση. Από ένας leader και follower θα κερδίσουν δωρεάν συμμετοχή στο επόμενο workshop της ART Variations (4/4/2015), το οποίο θα είναι εξολοκλήρου αφιερωμένο στα aerials (εναέριες φιγούρες) με προσκεκλημένους τον Patrick και τη Natasha, μαζί με το μωράκι τους.

Το Swing in Greece είναι ένας από τους χορηγούς επικοινωνίας τού “The JB and Tatiana workshop – Guest Teachers: Tony and Irene” και του Vintage Thriller πάρτυ.

Πρόγραμμα Μαθημάτων
Η προσέλευση γίνεται 15 λεπτά νωρίτερα από την έναρξη των μαθημάτων.

Παρασκευή 16/1, Cumana, Κωνσταντινουπόλεως 38, Γκάζι

 21.30 – 23.30 Lindy Hop A

Σάββατο 17/1, T.A.F. (The Art Foundation), Νορμανού 5, Μοναστηράκι.

11.00 – 13.00 Lindy Hop B

13.30 – 15.30 Partner Charleston A

O Tony Jackson και η Irene Ragusini σε στιγμιότυπο από το European Swing Dance Championships 2013, όπου και κέρδισαν την πρώτη θέση (φωτό: Ben Hijkal).

O Tony Jackson και η Irene Ragusini σε στιγμιότυπο από το European Swing Dance Championships 2013, όπου και κέρδισαν την πρώτη θέση (φωτό: Ben Hijkal).

16.00 – 18.00 Partner Charleston B

 

Κυριακή 18/1, Cumana

16.30 – 18.30 Authentic Jazz by Jb & Tatiana

18.45 – 20.15 Authentic Jazz by Tony + Irene

 

 Ιφιγένεια Διαμάντη

Copyright: Ιφιγένεια Διαμάντη / Swing in Greece – All Rights Reserved ©