Νέα τμήματα swing, rock ‘n’ roll και σεμινάρια του 2015

Οργασμός δραστηριότητας με το ξεκίνημα του 2015. Νέα τμήματα προσθέτουν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο σχεδόν όλοι οι δραστηριοποιούμενοι στον χώρο διδασκαλίας

Νέα τμήματα και σεμινάρια για το 2015.

Νέα τμήματα και σεμινάρια για το 2015.

του swing, με εκείνους του rock’n’roll να μην υπολείπονται. Χρονολογικά πρώτοι ξεκινούν την Παρασκευή 9/1 οι Jitterbugs στη Θεσσαλονίκη με νέο τμήμα jive. Ακολουθούν το Σάββατο 10/1 οι Θεσσαλονικείς Lindy Hop Greece που πραγματοποιούν για πρώτη φορά μάθημα στην Καρδίτσα. Την ίδια μέρα στην Αθήνα, οι Jump & Jive στην Αθήνα εγκαινιάζουν νεοεμφανιζόμενο τμήμα rock ‘n’ roll, ενώ επίσης την ίδια μέρα πραγματοποιείται μίνι workshop σε ένα υποείδος του swing, το St Louis Shag από τους Athens Lindy Hop.

Επιπλέον, αρκετά σεμινάρια / workshops εξειδίκευσης επάνω σε είδη του swing πραγματοποιούνται στο σύνολο της χρονιάς, ενώ μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να ανοίξουν οι εγγραφές για την «κορωνίδα» των εν Ελλάδι ετήσιων σχετικών γεγονότων, το επταήμερης διάρκειας Swing and Swim από τους Lindy Hop Greece που διεξάγεται κάθε Ιούνιο στον Αρμενιστή Χαλκιδικής. Το έκτο Swing and Swing, φέτος πραγματοποιείται μεταξύ 8 – 14/6/2015.

Διαβάστε παρακάτω:

Νέα Τμήματα

ΑΘΗΝΑ

(Η σειρά αναφοράς είναι αλφαβητική).

Athens Lindy Hop: Τη Δευτέρα 12/1 (21.15, κύκλος τεσσάρων μαθημάτων έως και 2/2), και ενόψει σχετικού workshop με Αμερικανούς διδάσκοντες το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου (δείτε σχετική ενότητα Σεμινάρια / Workshops πιο κάτω), η σχολή των Αμπελοκήπων ξεκινά νέο τμήμα shag (collegiate shag) για αρχάριους στο είδος. Πρόκειται για χορευτικό υποείδος του swing, πιο γρήγορο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διανθίσει το χορευτικό στυλ όταν οι ρυθμοί της μουσικής πιάνουν τα 185 έως και πάνω από 200 beats per minute. Χαρακτηριστικό του, το χοροπηδηχτό και κάπως επιτόπιο στυλ.

Tην ίδια μέρα στις 19.30 (πάλι κύκλος τεσσάρων μαθημάτων έως και τις 2/2) ξεκινά νέα χορογραφία στο είδος του balboa, για όσους ήδη γνωρίζουν τα βασικά. «Ο χορός των χορευτών» είναι έτερο υποείδος της οικογένειας του swing, που επίσης χορεύεται σε πιο γρήγορους μουσικούς ρυθμούς, αλλά με πιο περίπλοκο βήμα και κοντινότερη σωματική επαφή του χορευτικού ζεύγους. Καλή χορευτική επικοινωνία και αντίληψη των αλλαγών βάρους και ισορροπίας συνθέτουν βασικές ικανότητες για το είδος αυτό.

– Μάθημα από τους: Μαριάντζελα, Μαρία – Νεφέλη, Άλεξ Π.

– Κόστος μαθήματος: 12,5 €, διάρκεια 1 ώρα και 15’, έκπτωση 50% για το τέταρτο μάθημα σε τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες (http://www.athenslindyhop.com/el/classes.html#levels)

– Athens Lindy Hop, Φθιώτιδος 24, Αμπελόκηποι (Μπλε Γραμμή 3 Μετρό Πανόρμου / Μετρό Αμπελόκηποι, ύψος ξενοδοχείου President για όσους έρχονται από Λ. Κηφισίας).

– Athens Swing Cats: Άνοιξαν οι εγγραφές για νέο τμήμα αρχαρίων (beginners) στο lindy hop (το βασικό είδος του swing που βλέπουμε να χορεύεται σε χορευτικές πίστες που φιλοξενούν πάρτυ αλλά και σε υπαίθριες εκδηλώσεις) το οποίο θα ξεκινήσει την Κυριακή 1η/2 στις 16.00. Το πρώτο μάθημα είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν mail στη διεύθυνση info@athensswingcats.com, αναγράφοντας στο subject του μηνύματος το αποκωδικοποιητικό “New Beginners in Lindy Hop”. Στο mail θα πρέπει να αναφέρονται ονοματεπώνυμο, ο αριθμός των ατόμων για τον οποίο γίνεται δήλωση ενδιαφέροντος με τα ονοματεπώνυμα και τα mail τους. Δεν απαιτείται να δηλώσουν ανά ζεύγη, ωστόσο, αναλόγως της ζήτησης, αφενός ενδέχεται να δημιουργηθούν περισσότερα από ένα τμήματα, αφετέρου, επειδή συνήθως οι κοπέλες, οι οποίες στην πλειοψηφία τους εγγράφονται ως followers, υπερτερούν αριθμητικά των leaders, ενδέχεται από ένα σημείο και ύστερα να μη γίνονται δεκτές αν δηλώνουν κατά μόνας.

– Μάθημα κάνουν οι: Ζοζεφίν (Τζος), Ben

– Κόστος μαθήματος: 10 €, διάρκεια 1 ώρα, (60 € για απεριόριστα μαθήματα τον μήνα)

– Athens Swing Cats, Ορφέως 77 – 79, 2ος όροφος, Βοτανικός (Μπλε Γραμμή 3 Μετρό Κεραμεικός, περίπου επτάλεπτο περπάτημα από οδό Κωνσταντινουπόλεως, παράλληλα με γραμμές ΟΣΕ, προς Πειραιά).

Danzarin (Αυγουστίνος και Βάσια): Προς το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει νέο τμήμα αρχαρίων lindy hop. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα στοιχεία.

Κόστος μαθήματος: 10 € ανά μάθημα, διάρκεια 1 ώρα και 30’, 35€ / μήνα

swingathens@gmail.com

augustin.tran@gmail.com

vassia.panagiotou@gmail.com

Danzarin Εργαστήρι Χορού, Θεσσαλονίκης 17, γέφυρα Πουλόπουλου, Θησείο (ΗΣΑΠ γραμμή 1 Θησείο / Πετράλωνα, Μπλε Γραμμή 3 Μετρό Κεραμεικός)

– Jump & Jive – Athens Swing Team: Το «βάπτισμα» στο rock’n’roll επιχειρεί με τμήμα που για πρώτη φορά τώρα εγκαινιάζει, το Σάββατο 10/1 στις 19.00 η δίχρονης παρουσίας ομάδα, που έως τώρα δραστηριοποιείτο στο swing.

Μάθημα κάνουν οι: Έλενα και Τόλης

Κόστος: 40 € / μήνα (δύο μαθήματα την εβδομάδα), 25 € / μήνα για όποιον επιθυμεί μία φορά την εβδομάδα, πρώτο μάθημα δοκιμαστικό (δωρεάν), Διάρκεια: 1 ώρα και 10′

Jump & Jive – Athens Swing Team, «Νεύτων Αθλητικό Πολιτιστικό Κέντρο», Ζαν Μωρεάς 1, Κουκάκι (Κόκκινη Γραμμή 2 Μετρό Συγγρού – Φιξ) και

Αιόλου 35 & Αρτέμιδος, Παλαιό Φάληρο (Τραμ γραμμές 3 και 4, στάση Αγία Σκέπη, λεωφορεία 126 Π. Φάληρο – Στ. Συγγρού-Φιξ, στάση Ναϊάδων, 217 – 550 – 860 – Α1 – Β1 – Β2 από παραλιακή, στάση Φόρος)

– Rollin’ Foxes: Η παλαιότερη και ιδιαίτερα πολυπληθής στην Αθήνα στο είδος ομάδα εκμάθησης rock’n’roll θα εγκαινιάσει δύο νέα τμήματα αρχαρίων τον Φεβρουάριο. Σχετική ανακοίνωση αναμένεται λίαν συντόμως. Επειδή οι θέσεις κλείνουν πολύ γρήγορα, οι ενδιαφερόμενοι καλό είναι να έχουν τον νου τους. Mail στο rollin_foxes@yahoo.gr

Μάθημα κάνουν οι: Μάνος και Ρόδη

Κόστος: 20 € / μήνα, διάρκεια 1 ώρα

Blue Fox Bar (Ασκληπιού 91, Νεάπολη Εξαρχείων)

– Swing That Thing: Μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να ξεκινήσει νέο τμήμα αρχαρίων lindy hop και αυτό το διδασκαλικό δίδυμο. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα στοιχεία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν mail είτε κατά μόνας είτε κατά ζεύγη στο swingthatthingathens@gmail.com

Μάθημα κάνουν οι: Γιώργος και Ελένη

Κόστος: 30 € / μήνα, διάρκεια 1 ώρα και 30’

Blue Fox Bar (Ασκληπιού 91, Νεάπολη Εξαρχείων)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Jitterbugs Skg: Ο μήνας έχει 9 για το νέο τμήμα αρχαρίων στο είδος του jive από τους Jitterbugs Skg που ξεκινά αύριο Παρασκευή 9/1 στις 20.30, με ανοιχτή πρόσκληση έως και τις 9/2. Το jive ανήκει κι αυτό στην οικογένεια του swing, συγγενεύει όμως και με το rock ‘n’ roll και χρονολογικά πλησιάζει περισσότερο προς τη δεκαετία του ’50. Οι Jitterbugs διδάσκουν 40’s style και 50’s style jive. Εγγραφές στο jitterbugs.thessaloniki@gmail.com ή inbox them στο προφίλ τους http://www.facebook.com/jitterbugs.skg στο Facebook.

Μάθημα κάνουν οι: Ηλίας και Ναταλία

Κόστος: 25 € / μήνα, διάρκεια 1 ώρα και 30’.

Σχολή Χορού «Έκφραση» (υπεύθυνη κ. Βασιλική Πριγγοπούλου), Αγάπης 3 (πάροδος Σκρα), τηλ. 231 0 24.00.24

– Lindy Hop Greece: Τρίωρο σεμινάριο αρχαρίων στο Lindy Hop την Κυριακή 11/1, 14.15 με 17.15. Μετά το μεσημεριανό φαΐ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να οδεύσουν στο Werk:statt Swing Dance Studio (βέρκστατ, συνεργείο, σταθμός εργασίας στα γερμανικά), τον χώρο διεξαγωγής των μαθημάτων και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χαρούμενο αυτό χορό.

Μάθημα κάνουν οι: Άλεξ (Μαρίνης), Χριστίνα, Ράνια

Κόστος: 24 € / 3ωρο σεμινάριο ή 12 € αν οι συμμετέχοντες γραφτούν επιτόπου σε τμήμα εβδομαδιαίας παρακολούθησης.

Lindy Hop Greece, Werk:statt (Swing Dance Studio), Βαλαωρίτου 12, 1ος όροφος,

231 1 21.34.57

Οι Lindy Hop Greece έχουν υπό την «ομπρέλα» τους δημιουργήσει , στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα ομάδες διδασκαλίας των ειδών του swing, με κύριο το lindy hop: Βόλος, Δράμα, Λάρισα, Καβάλα, Ξάνθη

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Lindy Hop Volos): Πρώτη φορά στην Καρδίτσα πραγματοποιείται μάθημα lindy hop αυτό το Σάββατο 10/1, 12.00 – 14.00 το μεσημέρι.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών στο 2441 4 00417, κ. Ιφιγένεια Πασχάλη

Μάθημα κάνει η: Λιζέτα Μανίνη (Lindy Hop Greece)
Κόστος συμμετοχής: 5€ / 2 ώρες

«Απο.χορό» Dance & Pilates Studio, Σαρανταπόρου 43, Καρδίτσα

ΔΡΑΜΑ (Lindy Hop Drama): Μέχρι τέλος Ιανουαρίου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε νέο τμήμα αρχαρίων οι ενδιαφερόμενοι. Στείλτε στα artnrolldrama@gmail.com ή inbox στο http://www.facebook.com/artnrolldrama ή καλέστε στο 6972 874 722.

Μάθημα κάνουν οι: Άλεξ (Μαρίνης), Χριστίνα, Ράνια, Κατερίνα

Κόστος: 20 € / μήνα, διάρκεια 1 ώρα και 30′

Art ‘n’ Roll Πολιτιστικός Σύλλογος, Γερολύμπου 1, Δράμα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ / WORKSHOPS 2015

(Η σειρά αναφοράς είναι ημερολογιακή. Περισσότερες πληροφορίες προσεχώς).

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

 • Σάββατο 10/1
 • St Louis Shag Mini Workshop
 • Διοργάνωση: Athens Lindy Hop: διαφορετικό από το collegiate είδος shag, περισσότερο προσομοιάζον στο Charleston και στο Lindy Hop. Μάθημα θα κάνει ο Πάτρικ Ο’ Μπράιαν.

(τιμές εδώ κάτω κάτω: http://www.athenslindyhop.com/el/etc/news/patrick-shag.html)

 • Παρασκευή 16/1, Σάββατο 17/1, Κυριακή 18/1:
 • Jb Mino, Tatiana Udry & guest teachers Tony Jackson , Irene Ragusini + Vintage Thriller Party Σάββατο 17/1 με The Dead Hoofers live:
 • Διοργάνωση: ART Variations
 • – Δύο ανερχόμενα και με πολλές διακρίσεις στο εξωτερικό ζευγάρια θα διδάξουν στο τέταρτο workshop που διοργανώνει μία ενεργή follower της αθηναϊκής κοινότητας swing, η Μέγκυ Παπαγεωργίου: οι εκ Μονπελιέ καταγόμενοι Jean Baptiste Mino (Τζέι Μπι Μινό) και Τatiana Udry (Τατιάνα Ωντρί) και guests ο Άγγλος Tony Jackson (είχε έρθει στο σεμινάριο Patrick and Natasha τον περασμένο Σεπτέμβριο) με τη «δική» μας, Irene Ragusini (Ιρένε Ραγκουζίνι). Είδη: lindy hop, partner charleston, authentic jazz.

Δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται. Επικοινωνία: artvariations@yahoo.gr, http://www.facebook.com/pages/ART-Variations/278619175668536

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

 • Παρασκευή 6/2, Σάββατο 7/2, Κυριακή 8/2, Δευτέρα 9/2:

Steve and Chanzie (Stephen Sayer, Chandrae Roetting), πάρτυ στις 7/2

 • Διοργάνωση: Athens Lindy Hop
 • – Είδη: Hollywood Style, Shag, Charleston, Aerials
 • Εγγραφές έχουν ανοίξει, και την (άλλη) Κυριακή 18/1 σταματούν να ισχύουν οι early bird τιμές. Μετά, έχουν 20% προσαύξηση.
 • – (http://www.athenslindyhop.com/el/workshops/steve-chanzie-2014.html)

ΜΑΡΤΙΟΣ 

– Παρασκευή 27/3, Σάββατο 28/3, Κυριακή 29/3:

Athens Swing Festival: Ryan Francois. Ίσως ο πιο σημαντικός αυτήν την στιγμή στον κόσμο διδάσκων στο είδος. Υπήρξε μαθητής του Frankie Manning. Περισσότερα εδώ και σύντομα και στο SiG.

– Διοργάνωση: Athens Swing Cats

Εγγραφές πρόκειται να ανοίξουν. Παρακολουθείτε το SiG για updates

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

 

 • Σάββατο 4/4:

The Strictly Aerials Workshop: Patrick and Natasha

Διοργάνωση: ART Variations

Εγγραφές δεν έχουν ανοίξει ακόμη

 

ΜΑΪΟΣ

– Σάββατο 16/5, Κυριακή 17/5, Δευτέρα 18/5:

Thomas and Alice

 • Προσκεκλημένοι των: Αυγουστίνος και Βάσια
 • – Περισσότερες πληροφορίες προσεχώς

ΙΟΥΝΙΟΣ

– Δευτέρα 8/6 έως Κυριακή 14/6:

Swing ‘n’ Swim ΣΤ (Νο 6). Το μεγαλύτερο σε διάρκεια φεστιβάλ με προσκεκλημένους και συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό.

Διοργάνωση: Lindy Hop Greece – Αρμενιστής Κάμπινγκ

Εγγραφές: μέσα στον Ιανουάριο πρόκειται να ανοίξουν

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

– Παρασκευή 9/10, Σάββατο 10/10, Κυριακή 11/10:

Ali & Katja για δεύτερη φορά μετά το 2013.

Προσκεκλημένοι των: Αυγουστίνος και Βάσια

Περισσότερες πληροφορίες προσεχώς

Ιφιγένεια Διαμάντη

Copyright: Swing in Greece / Ιφιγένεια Διαμάντη ©