Με δυναμη απο τη Σικελια: Virginia Brown and The Shameless

Ήταν η σχολική χορωδία που έκανε τη Virginia Brown να ανακαλύψει σε ηλικία 11 ετών ότι έχει καλή φωνή. Ότι μπορεί να τραγουδά. Κι αν αρχικά το έβλεπε «σαν ανέκδοτο», όπως λέει η ίδια στο Swing in Greece, στην πορεία το είδε πιο σοβαρά: «Κατάλαβα ότι μου αρέσει να βρίσκομαι επάνω

Η 22άχρονη Virginia Brown μόλις αποφοίτησε  από τη Νοσηλευτική και ευελπιστεί να συνδυάσει σπουδές και τραγούδι για να κερδίζει τον επιούσιο.

Η 22άχρονη Virginia Brown μόλις αποφοίτησε από τη Νοσηλευτική και ευελπιστεί να συνδυάσει σπουδές και τραγούδι για να κερδίζει τον επιούσιο.

στη σκηνή, οπότε άρχισα να συμμετέχω με μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη σχολική χορωδία».

Η μόλις 22 ετών Virginia Brown εμφανίζεται με το εκ Σικελίας γκρουπ The Shameless αύριο Κυριακή 28/12 στο χριστουγεννιάτικο Christmas Boogie #3 πάρτυ που διοργανώνουν οι Rollin’ Foxes στο Cuba Libre στο Μαρούσι (20.30, είσοδος: 8 € χωρίς ποτό). Θα είναι το ένα από τα δύο live σχήματα της βραδιάς. Το άλλο είναι οι «δικοί μας» HiRollers Boogie, οι οποίοι κυκλοφόρησαν πρόσφατα νέο δίσκο με τίτλο «Swing and Roll». Μαζί τους, η Σοφία Φίλωνος.

Οι ίδιοι οι Shameless περιγράφουν το μουσικό είδος που εκπροσωπούν «ως rhythm ‘n’ blues της Νέας Ορλεάνης», είδος που αργότερα επηρέασε το ska και τη reggae, σύμφωνα με τη Wikipedia. Κατά το ReverbNation, ο ήχος τους συνδυάζει το R&B/Soul, Rhythm ‘n’ Blues, Rock ‘n’ Roll. Το γκρουπ σχηματίστηκε από μια ιδέα που είχε ο Vincenzo Puleo, ο πιανίστας της μπάντας, ο οποίος σκέφθηκε να μοιραστεί το πάθος του για τη μουσική με φίλους του, όπως τον Mauro Cottone (μπάσο), τον Alfonso Vella, (τενόρο σαξόφωνο), Dario Diano (κιθάρα) και Giorgio Bovi (ντραμς). Οι Shameless πήραν το όνομά τους από μια τηλεταινία με αυτόν τον τίτλο. «Θέλαμε να περάσουμε το μήνυμα της αμεσότητας, του αυθεντικού, όχι κάτι του “στημένου” και ο “αδιάντροπος” (σ.σ.: αυτό σημαίνει “shameless”) θεωρούμε πως τις περιλαμβάνει», εξηγεί η Virginia Brown. Τη ρωτάω από ποιους μουσικούς εμπνέονται. «Ruth Brown, Etta James σε ό,τι αφορά το rhythm ‘n’ blues, Roy Brown, Clarence Garlow, Dave Bartholomew στα υπόλοιπα». Όσοι ανηφορίσουν αύριο στο Cuba Libre θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το νεοσύστατο γκρουπ, που θα μπει στο στούντιο τον ερχόμενο Φεβρουάριο για να ηχογραφήσει άλμπουμ.

Ιφιγένεια Διαμάντη

christmas-boogie-3-virginia-brown-shameless