Εξι μελη των Rollin’ Foxes εκπροσωπουν την Ελλαδα την 1η/11 στο Παγκοσμιο Πρωταθλημα Boogie Woogie στη Μοσχα

Ο Αντώνης Χρυσοβιτσάνος, ένας από τους έξι διαγωνιζόμενους συμμετέχοντες από την Ελλάδα στο αυριανό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Boogie Woogie 2014 στη Μόσχα. (φωτό: Στέλιος Παπαδόπουλος)

Πρόδρομο είδος του rock’n’roll, το boogie woogie, που ανήκει στην οικογένεια του swing, έχει αρχίσει δειλά – δειλά να αποκτά φίλους και στην Ελλάδα, μέσα από ομάδες όπως ο Σύλλογος Φίλων του Rock’n’ Roll, “Rollin’ Foxes” και το είδος που φιλοξενεί στο μπαρ Blue Fox με τα μαθήματα που γίνονται εκεί, αλλά και μέσα από workshops που διοργανώνουν τόσο οι Rollin’ Foxes όσο και ομάδες Lindy Hop.

Σήμερα, Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, έξι μέλη των RF, οι Μάνος Κουβάκης, Ρόδη Καγγελάρη, Δημήτρης Ζηγομήτρος, Δήμητρα Τσαγκάρη, Αντώνης Χρυσοβιτσάνος και Ηρώ Προδρόμου, αναχώρησαν αεροπορικώς για τη Μόσχα, όπου αύριο Σάββατο 1/11 θα διαγωνιστούν εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Boogie Woogie που διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Rock’n’Roll.

Ένας από τους πρώτους εκπροσώπους του boogie woogie, ο George Washington Thomas Junior σύμφωνα με το www.violafair.com

Ένας από τους πρώτους εκπροσώπους του boogie woogie, ο George Washington Thomas Junior σύμφωνα με το http://www.violafair.com

Τα τρία ζεύγη προπονήθηκαν για έξι μήνες, με ένα διάλειμμα για τις καλοκαιρινές διακοπές, είπε στο Swing in Greece ο Μάνος Κουβάκης, ιδρυτικό μέλος των RF και ιδιοκτήτης της “φωλιάς” τους, του μπαρ Blue Fox λίγο πριν από την αναχώρηση. «Αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε τώρα, επειδή… τώρα έφτασε ο καιρός», τρόπον τινά. «Η πρώτη σκέψη έγινε πέρυσι, όταν ήρθαν στην Ελλάδα ο Νορβηγός Thorbjørn Solvoll Urskog και η Flora Boucherau (σ.σ. παγκόσμιος πρωταθλητής και νούμερο τρία παγκοσμίως εκείνη στο boogie woogie) με αφορμή το σχετικό workshop που είχαμε διοργανώσει».

Και ποιες είναι οι προσδοκίες; «Γνωρίζουμε πού πάμε, Θέλουμε να μπει η Ελλάδα στον χάρτη. Διαγωνιζόμαστε ανάμεσα σε 25άχρονους που μαθαίνουν rock’n’roll και boogie woogie από τα 10 τους», εξηγεί.

Για να πάρουν μια ιδέα οι αναγνώστες περί του πόσο απαιτητικό είναι το είδος, οι ταχύτητες στις

οποίες χορεύεται είναι συνήθως 200-220 beats per minute, τόσο “οπλοπολυβολικές” όσο κομμάτια του Jerry Lee Lewis, όνομα γνωστό και σε μη εντρυφήσαντες στο είδος.

(Από αριστερά:) Δημήτρης, Ηρώ, Μάνος, Ρόδη, Δήμητρα, Αντώνης.

(Από αριστερά:) Δημήτρης, Ηρώ, Μάνος, Ρόδη, Δήμητρα, Αντώνης.

Και ένα βίντεο για μία γεύση του πράγματος:

Καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους!

Ιφ. Διαμ.

 

Copyright: Ιφιγένεια Διαμάντη / Swing in Greece – All Rights Reserved.