Ενα με το κοινο: Athens Fringe και swing για τους Surfers 4 Life

Ένθερμο χειροκρότημα και δράση μια ανάσα από το κοινό, ήταν το κοινό χαρακτηριστικό των δύο εκδηλώσεων με άρωμα τζαζ και σουίνγκ που χαρακτήρισαν την είσοδο του Ιουνίου και την έξοδο του Μαΐου στην Αθήνα.

Η αρχή έγινε με την ομάδα Athens Authentic Jazz Dance, που χόρεψε δύο κομμάτια στην έναρξη του Athens Fringe 2014 στο Βρυσσάκι. Το τμήμα Trankey Doo χορογράφησε το κομμάτι All My Life του Fats Waller με το οποίο ξεκινά το βίντεο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κορίτσια που συμμετέχουν στο εν λόγω τμήμα σχεδίασαν τη χορογραφία με βάση ό,τι έμαθαν στη διάρκεια της χρονιάς με την Ιρένε Ραγκουζίνι (δεύτερη από αριστερά στο βίντεο), και η ίδια τις βοήθησε στην τελειοποίησή της.

Στο ίδιο βίντεο, ακολουθεί η ομαδική τσάρλεστον χορογραφία των μαθητών του Athens Authentic Jazz Dance με το κομμάτι Shake That Thing σε μια εκτέλεση του Vince Giordano. Η βραδιά συνεχίστηκε με δύο σόλο από την Ιρένε και burlesque σόου από τη La Dandizette.

Το μουσικό κομμάτι της βραδιάς πλαισίωσαν οι The Dead Hoofers.

Οι The Dead Hoofers στο Athens Fringe 2014 (Φωτό: Ιφιγένεια Διαμάντη)

Οι The Dead Hoofers στο Athens Fringe 2014 (Φωτό: Ιφιγένεια Διαμάντη)

Μπορεί το στενό του χώρου να περιόριζε την άνετη θέαση και ακρόαση των εκδηλώσεων, ωστόσο απέπνεε ζεστή ατμόσφαιρα και θετική ενέργεια.

 

 

 

Η La Dandizette σε ένα από τα νούμερα burlesque που παρουσίασε (Φωτό: Κυριάκος Ιορδανίδης)

Η performer La Dandizette σε ένα από τα νούμερα burlesque που παρουσίασε στο Athens Fringe 2014 στο Βρυσσάκι (Φωτό: Κυριάκος Ιορδάνης).

 

 

Swing για τους Surfers 4 Life

Θετικής ενέργειας το ανάγνωσμα συνέχεια. Μπορεί η πρώτη Κυριακή του Ιουνίου να υπήρξε ιδιαίτερα αναποφάσιστη μετεωρολογικά, ωστόσο αυτό καθόλου δεν εμπόδισε τους Athens Lindy Hop αλλά και εν γένει μαθητές της αθηναϊκής κοινότητας swing να μεταβούν στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στον Σχοινιά για να στηρίξουν το 2ο Φεστιβάλ «Ευ Ζην» του συλλόγου Surfers 4 Life, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου. Swinging in the rain, και όχι μόνο σουίνγκ, αφού στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν και ομάδες άλλων χορών, τα βήματα των οποίων με χαρά δοκίμασαν και οι lindy hoppers. Η προσπάθεια του Συλλόγου απέφερε περίπου 10.000 ευρώ σε αντικαρκινικά φάρμακα.

Ιφ. Διαμ.

Φωτό: Κυριάκος Ιορδάνης, Ιφιγένεια Διαμάντη