Καλη επιτυχια, Ιρενε!

irene-tonyΤο κορίτσι μας, η Ιρένε Ραγκουζίνι, διαγωνίζεται σήμερα στον Advanced Jack and Jill διαγωνισμό που διεξάγεται στο πλαίσιο των τρίτων European Swing Dance Championships (ESDC), στο Λονδίνο. Το εν λόγω κομμάτι του ESDC ξεκινά στις 8.35 μ.μ. ώρα Ελλάδος (6.35 μ.μ. ώρα Μ. Βρετανίας)

Πολλές άγνωστες λέξεις, ε; Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Jack and Jill διαγωνισμός είναι ένα είδος που συναντάται σε διαγωνισμούς χορού, όχι μόνο lindy hop, κατά τον οποίο τα ζεύγη προκύπτουν εκείνη την ώρα, τυχαία. Leaders και followers δε γνωρίζουν με ποιον θα χορέψουν. Αποτελεί πρόκληση το να χορεύεις σε διαγωνιστικό επίπεδο με κάποιον του οποίου τα χορευτικά «χούγια» δε γνωρίζεις. Στην αγγλική παράδοση, Jack and Jill είναι ένα κλασικό νανούρισμα του 18ου αιώνα, χρησιμοποιείται όμως και για να υποδηλώσει το «αγόρι και κορίτσι». Τα ονόματα είναι από τα πιο συνηθισμένα στην Αγγλία.

european-swing-dance-championships– Το European Swing Dance Championships είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός με συμμετοχές από όλον τον κόσμο που στόχο έχει να αναδείξει lindy hop χορευτές, επιβραβεύοντας τους με δωρεάν συμμετοχή σε μια πληθώρα φεστιβάλ ανά την Υφήλιο.

Κατά τη διάρκειά του διεξάγονται μαθήματα, εργαστήρια, σεμινάρια από κορυφαίους στο είδος τους δασκάλους. Μια ματιά στη σχετική ενότητα θα αποκαλύψει γνωστούς και στην Ελλάδα δασκάλους, οι οποίοι έχουν επισκεφθεί και διδάξει, πχ. Ryan Francois, Jenny Thomas, Ali and Katja.

Στο βίντεο που ακολουθεί, η Ιρένε χορεύει με τον Τόνυ Τζάκσον στο πλευρό ενός από τους σπουδαιότερους δασκάλους lindy hop στον κόσμο, του Ryan Francois στο πλαίσιο TedX Talk. Μαζί τους, ο Remy Kouakou Kouame και η Moe Sakan.

Copyright: Ιφιγένεια Διαμάντη / Swing in Greece – All rights reserved ©