Blog

Το επόμενο βήμα

When life gives you lemons, φτιάχνεις λεμονάδα, λένε. Αξιοποιούμε, δηλαδή, ό,τι φέρ(ν)ει η ζωή στο διάβα της. Δεν είναι εύκολο με μια παρομοίωση όπως αυτή, να κάνουμε αναγωγή σε ό,τι έχει συμβεί τους τελευταίους δεκαεννέα μήνες στον κλάδο των μουσικών αλλά και των σχολών χορού.

Thank you France for introducing Ella

Κι ό,τι σκεπτόμουν να γράψω για το πώς η μουσική και οι μουσικοί είναι συγκοινωνούντα δοχεία και πώς η γνωριμία μου με τις δύο μεγάλες κυρίες της jazz, την Ella Fitzgerald και την Billie Holiday, έγινε σε μικρή ηλικία, από άλλες μουσικές οδούς. Ο σημερινός θάνατος της France Gall το επέσπευσε.

Athens Rhythm Hop: μία προσωπική μαρτυρία

του συνεργάτη του Swing in Greece, Γιώργου Καρπούζα

Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου μεταξύ της εβδόμης και ογδόης πρωϊνής αποχώρησαν και οι τελευταίοι εναπομείναντες φανατικοί πιστοί του Lindy Hop και των Rhythm Hoppers από το στούντιο των τελευταίων στην οδό Ευρυμέδοντος 8 στον Κεραμεικό.

Δίνουμε τα χέρια

... για να χορέψουμε. Να ακουμπήσουμε ο ένας τον άλλον. To dance our troubles, our worries away. Όλοι μαζί. Χωρίς «εμείς» και «οι άλλοι». Παραμένοντας στην πραγματικότητα. Το ότι χορεύουμε δε σημαίνει ότι στρουθοκαμηλίζουμε. Απλά, ισορροπούμε. Βρίσκουμε την ισορροπία μας, κυριολεκτική και μεταφορική.

Ταλέντο, φαντασία και εξάσκηση

Πολύ ωραίο ζογκλερικό νούμερο από προχωρημένου επιπέδου μαθητή και μέλος του performance troop των Athens Lindy Hop από το χθεσινό Vaudeville Revue 2015 με θέμα Το Τσίρκο. Μπράβο, Νίκο Μαστιχιάδη. :-)

Παραλλαγές στο swing out. Πολλή δουλειά.

«Hey, guys, don't be shy. Ask your question in front of the whole classroom».

The other side of the story

της Ιφιγένειας Διαμάντη

Το κλήμα ήταν από την αρχή στραβό στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου την Κυριακή το απόγευμα. Γάιδαρος να το φάει δεν υπήρχε, ωστόσο συνέβησαν διάφορες ομορφιές που ισοφάρισαν την κατάσταση.

Παίρνουμε τους πεζοδρόμους

Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, ψυχή δεν περ-πατούσε τα κάθετα στενάκια μεταξύ της Περικλέους / Καραγεώργη Σερβίας και της Κολοκοτρώνη. Δέκα χρόνια πριν, η γειτονιά των αργυροχρυσοχόων ερήμωνε μόλις σουρούπωνε. Μια κοπέλα θα αισθανόταν πιο ασφαλής αν βάδιζε με παρέα, και όχι μόνη της εκεί. 

Changes: International Dance Day

Δανείζομαι τον τίτλο ενός κομματιού του αγαπημένου μου David Bowie γιατί για μένα ο χορός σηματοδότησε μεγάλες αλλαγές στη ζωή μου. Σήμερα, 29 Απριλίου, είναι, λέει, Παγκόσμια Ημέρα Χορού. Τρία χρόνια πριν, το 2011, τέτοιες ημέρες, αρχές Μαΐου ξεκίνησα να παρακολουθώ μαθήματα στους Athens Swing Cats.

Ζεστασιά, κυριολεκτική και μεταφορική, σε ένα σύγχρονο rent party

 
 
Χαρούμενη ατμόσφαιρα και διάθεση μοιράσματος σε μια εποχή ατομισμού και ιδιοτέλειας, αυτό κυριάρχησε στο ετήσιο Rent Party των Athens Lindy Hop, της μίας εκ των δύο μεγάλων σχολών lindy hop στην Αθήνα.